BLAM U AUSTRIJI: Održali minut ćutanja živom kancelaru!

Obavezno pročitajte

U austrijskom parlamentu održan je minuta ćutanja zbog navodne smrti nekadašnjeg kancelara Franca Vranickog, a kako se ispostavilo, radilo se o lažnoj vesti, na koju su nasele njegove partijske kolege iz Socijaldemokratske partije Austrije (SPO).

Poslanica SPO Gabrijele Hajniš-Hosek videla je na tviteru vest o smrti Vranickog i zatražila je da se na sednici Odbora za socijalna pitanja oda počast minutom ćutanja. Međutim Vranicki, koji je nekada bio lider SPO, je živ, a to je saopštio socijaldemokratski „Bruno Krajski forum“, nakon blamaže poslanika.

Poslanica Hajniš-Hosek nasela je na lažnu vest Italija Tomasoa Debenedetija, koji je u više navrata preko lažnih profila uspevao da prevari mnoge.

Zanimljivo je da je za širenje lažne vesti o smrti Vranickog koristio ime ministra privrede Norberta Točniga, koji je član Narodne partije Austrije (OVP), što je trebalo da bude posebno sumnjivo socijaldemokratama.

SourceMediji

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu