BIL GEJTS: Svet je vraćen 25 godina unazad, SLEDI VAKCINA!

Obavezno pročitajte

Gejts o trenutnoj situaciji

Pandemija korona virusa potrla je decenije globalnog razvoja u svemu, od zdravstva do ekonomije, navedeno je u izveštaju Fondacije Bila i Melinde Gejst (Bill i Melinda Gates) Goalkeeper za 2020. godinu.

Napredak nije samo zaustavljen, već je nazadovao u oblastima poput borbe protiv siromaštva i za poboljšanje uslova života žena i dece širom sveta. Obuhvatanje vakcinacijom, što se smatra pouzdanim pokazateljem funkcionisanja zdravstvenih sistema, pao je na nivo iz devedesetih godina prošlog veka, navodi se u izveštaju, prenosi Politico.

gejts,
- Advertisement -

U dokumentu je zaključeno da smo (čovečanstvo) vraćeni 25 godina unazad za oko 25 nedelja. Veoma je važno ono što će svet raditi u narednim mesecima. Globalna akcija za zaustavljanje pandemije sprečila bi bolesti i smrtne slučajeve prouzrokovane zarazom korona virusa, ali više je u pitanju, jer kriza unazađuje korake u globalnom siromaštvu, prenošenju virusa HIV, neuhranjenosti, rodnoj ravnopravnosti, obrazovanju i drugim oblastima.

Čak i ako bi svet uskoro uspeo da stavi Covid-19 pod kontrolu, mogle bi da prođu godine dok se ne nadoknadi izgubljeni napredak, navedeno je u izveštaju Fondacije. Ukoliko bi proizvodnja vakcine i njena distribucija bile uspešne u narednih 18 meseci, stvari bi mogle da se vrate na staro za godinu ili dve, ocenili su autori izveštaja. Bil Gejts izrazio je verovanje da će vakcina protiv korona virusa biti dostupna 2021. godine.

Međutim, u nekim zemljama u razvoju preokret ekonomske krize može potrajati duže, jer te zemlje nemaju sposobnost da ulože novac u svoje ekonomije kao bogate države smatra Gejts.

Ostavite komentar

Najnovije objave

MIROLjUB MILANOV KONTROVERZNI UČESNIK EMISIJE „PROVODADžIJA“ NA METI FEHLINGERA I STOJKOVIĆA

Nakon skandaloznih internet objava funkcionera EU Gunter Fehlingera (Gunther Fehlinger), našoj redakciji je obratio Miroljub Milanov iz Niša, koji...

Još priča na sličnu temu