3 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

BEZ STRUJE DVA MESECA: Stanari zgrade u Surčinu žive kao u prošlom veku! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Na adresu naše redakcije stigla je proteklih dana žalba građana iz Surčina, iz ulice Žarka Samardžića bb, koji bez struje već dva meseca, očajnički pokušavajući da dođu do nekog iz lokalnih vlasti kako bi rešili svoj problem.

Prema navodima našeg sagovornika, jednog od stanara koji je želeo da ostane anoniman, stanari su se obratili nadležnim institucijama i gradonačelniku, kao i brojnim medijima, ali za sada još nema odgovora i naznaka da će problem biti rešen uskoro.

Kako saznajemo, problem je nastupio kada je zbog krivice firme kojoj su stanari davali mesečnu nadoknadu za  korišćenje energenta, a koja je napravila dug od više desetina hiljada evra prema elektrodistribuciji.

- Advertisement -

Zbog dugovanja prema EPS, desetine stanara ostale su bez mogućnosti da funkcionišu preko noći, od kojih se deo u  međuvremenu snašao za drva, ili nabavio agregate, ali zbog kojeg su takođe pojedini bili prinuđeni da se privremeno presele iz svojih stanova.

Prema njegovim rečima, obaveze prema elektrodistribuciji izmirivalo je preduzeće “Ratko Mitrović“, koja je potom otišla u stečaj, da bi to potom prešlo na teret “Magistrale“, a potom i “Orbite“, za koju se pre nekoliko meseci ispostavilo da nije izmirila svoje obaveze prema EPS.

Pokušan je dogovor sa distribucijom oko izmirenja duga, ali bezuspešno, za sada smo primorani da nabavljamo drva i velike količine goriva za generatore koji mnogo troše, a koji ne obezbeđuju dovoljno struje za funkcionisanje domaćinstva, pogotovo brojnijih i sa malom decom. Posobno je teška situacija sa starijim stanarima, koji imaju zdravstvene probleme sa plućima, ili se otežano kreću, a mnogi ni nemaju da odu – navode u pismu za naš portal.

- Advertisement -

Prema njihovim rečima, stanari su kontaktirali nedavno i kancelariju gradonačelnika, iz koje još uvek čekaju odgovor, kao i nekoliko medijskih kuća, ali za sada nisu naišli na interesovanje za njihovu situaciju.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti