13.5 C
Belgrade
sreda, 5 oktobra, 2022

BERBOK PROVOCIRA SOPSTVENI NAROD: Sankcije Rusiji ostaju sve i da Nemci izađu na ulice

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Berlin – Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je da Berlin mora da podrži Ukrajinu, čak i ako Nemci izađu na ulice zbog rastućih cena energenata.

„Ako dam obećanje ljudima u Ukrajini – Mi smo uz vas, dokle god smo vam potrebni – onda želim to da ispunim. Bez obzira na to šta moji nemački birači mislili, ali ja želim da to ponudim narodu Ukrajine”, rekla je Berbok, prenosi Tanjug.

- Advertisement -

Dodala je da će sankcije Rusiji ostati na snazi i tokom zime, čak i ako političari budu suočeni sa nezadovoljnim građanima.

„Suočavamo se sada sa zimom, kada ćemo biti izazvani kao demokratski političari. Ljudi će izaći na ulicu i reći: ’Ne možemo platiti naše cene energenata’. A ja ću reći: ’Da znam, pa ćemo vam pomoći socijalnim merama.’ Ali ne želim da kažem: ’OK, onda zaustavljamo sankcije Rusiji.’ Mi ćemo biti uz Ukrajinu, a to znači da će sankcije ostati i zimi, čak i ako političarima bude jako teško”, dodala je Berbok u sredu posle neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova EU u Pragu.

Nemački mediji prenose da su navodi ministarke iz redova Zelenih danas izazvali brojne kritike desničarske Alternative za Nemačku (AfD) i levičarskih stranaka, koje smatraju da je Berbok pokazala da su joj preči građani Ukrajine od građana Nemačke.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti