20.8 C
Belgrade
četvrtak, 11 avgusta, 2022

VELIKI PROTEST U BEOGRADU: Blokiran saobraćaj, evo šta se dešava!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Blokada saobraćaja

Stanari Bloka 37 i večeras se okpuplaju u velikom broju, kako bi zaustavili izgradnju poslovne zgrade na prostoru namenjenom za parking u Bulevaru Milutina Milankovića 162. Kako javlja reporter Nova.rs saobraćaj je blokiran, a stanari prikupljaju potpise za peticiju.

20:40 Protest se odvija mirno i bez incidenata. Mnogi stanari su došli sa malom decom, a novo okupljanje najavljeno je za sutra, a saobraćaj je počeo da funkcioniše.

20:35 Okupljeni poručuju da se neće više okupljati ako dobiju odgovor od Gradske uprave

- Advertisement -

20:30 „Nećemo da blokiramo auto-put“, poručuju stanari Bloka 37, a sutra će ponovo pokušati da dođu do Gorana Vesića, jer su „talac“ bespravne gradnje

20:25 „Tu smo da rešimo najveći problem- da ovo gradilište bude privremeno ili stalno zatvoreno. Gospodin Vesić je jutros obećao da će nam se obratiti. Najmanje 10 puta sam zvao njegov kabinet, niko nam se nije javio. Samo sam hteo da dobijem informaciju kada će nam zamenik gradonačelnika reći šta se dešava“, kaže jedan od organizatora protesta

20:20 „Tabla je stavljena danas, a radovi počeli pre nedelju  dana. Neće biti vazduha, crikulacije i svetla, eto zato protestujemo“, rekla je jedan od okupljenihstanarki za Nova.rs

- Advertisement -

20:10 Saobraćaj na uglu Bulevara Milutina Milankovića sa Tošinim bunarom je blokiran

20:00 Trenutno je okupljeno oko 300 ljudi, javlja reporter Nova.rs. Stanari Bloka 37 večeras prikupljaju potpise za peticiju, a u međuvremenu je postavljena tabla izvođača radova

Na uglu Bulevara Milutina Milankovića sa Tošinim bunarom započela je bespravna izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na 8 spratova, na zelenoj površini ispred zgrade, tik pred prozorima stanara.

Umesto da su napravili park da se deca igraju grade poslovnu zgradu od osam spratova, ljutito su sinoć kazali stanari Bloka 37.

Oni dodaju da im je rečeno da je dozvola za izgradnju ovog poslovnog objekta istekla još 2019. godine, odnosno da izvođači radova i nemaju dozvolu.

Poslovna zgrada koja treba da se izgradi imaće osam spratova i potpuno će zakloniti svetlost stanarima koji žive u zgradama koje gledaju na Bulevar Milutina MIlankovića.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti