DOKAZI KOJI ĆE SVE REŠITI: Belivuk radio za Vučića i BIA!

Obavezno pročitajte

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Nišu da će u narednim nedeljama i mesecima početi da „isplivavaju“ novi dokazi o vezama ljudi iz vrha države sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka, što će sigurno uticati da se promeni način na koji se Srbija danas posmatra iz nekih od najvažnijih prestonica u Evropi i svetu.

Veljko Belivuk i BIA u sprezi


„Predstavnici stranih država u Srbiji imaju informacije o toj povezanosti, poslali su izveštaje o tome i ti izveštaji će se u septembru naći na stolovima njihovih vlada“, izjavio je Jeremić.

Prema njegovim rečima, veza organizovanog kriminala i državnog vrha Srbije sigurno počinje da baca jedno drugačije svetlo na način na koji se Srbija doživljava u svetu i na tumačenje da je „faktor stabilnosti“ u regionu.

„Ambasador sa kojim sam imao priliku da razgovaram proteklih dana rekao mi je da je jasno da je jedan čovek ubijen nakon što je policija i BIA počela da prati i snima sve u vezi bande Velje Belivuka. Pita se kako je to moglo da se dogodi i rekao da bi to u njegovoj zemlji izazvalo vrhunski skandal i pad vlade“, istakao je lider Narodne stranke.

On je kazao da smatra da će politička situacija u našoj zemlji biti sve življa kako se bude približavala jesen, uključujući i dešavanja oko održavanja izbora i učestvovanja na izborima.

Na pitanje novinara da li oseća odgovornost što je 2004. godine, u vreme kad se on nalazio u Vladi Srbije, privatizovana Duvanska industrija Niš, a u privatizacijama u Elektronskoj i Mašinskoj industriji ostalo bez posla i plata 10.000 ljudi, Jeremić je rekao da na svim tim privatizacijama stoji potpis Siniše Malog, tako da je Mali prava adresa za to pitanje.

Jeremić je kazao da se on u vreme privatizacije velikih firmi u Nišu bavio spoljnim poslovima pošto je najpre bio savetnik, a posle ministar spoljnih poslova.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Đorđe Stanković zatražio je da grad hitno naloži izmenu projekta rekonstrukcije mosta i trga i obezbedi adekvatno osvetljenje.

Stanković je istakao da most sada ima „smešnu“ rasvetu i izgleda kao tunel.

Takođe je podsetio da je rekonstrukcija trga i mosta trajala skoro dve godine, umesto četiri meseca, ali kako je naglasio, firme kojima je posao bio poveren za taj produžetak nisu odgovarale.

Ostavite komentar

Najnovije objave

ANA BRNABIĆ: Kurti nas je doveo na ivicu rata, blizu smo odluke da vratimo vojsku na Kosovo i Metohiju

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja ispraća na aerodromu "Nikola Tesla" prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i...

Još priča na sličnu temu