15.7 C
Belgrade
subota, 1 oktobra, 2022

DEMONSTRANTI BLOKIRALI POSLANIKE: Haos u Litvaniji, narod rešio da uzme stvar u svoje ruke!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Litvanska policija je saopštila da je pokrenula istragu zbog organizovanja protesta ispred zgrade parlamenta u Viljnusu koji je kasnije prerastao u masovne nerede u kojima je više osoba povređeno. Glavni komesar policije Litvanije Renatas Požela saopštio je novinarima da je pokrenuta preliminarna istraga i da se organizatori jučerašnjih nereda suočavaju sa ozbiljnim kaznama, prenosi TAS S.

On nije potvrdio bilo kakva hapšenja do sada, ali je naglasio da su nakon skupa na kojem je učestvavalo više hiljada ljudi, i koji je trebalo da se završi u 17 časova, nekoliko stotina njih ostalo i blokiralo izlaze iz zgrade parlamenta tako da su dodatne snage policije morale da intervenišu.

Kako se navodi u izveštaju policije, demonstranti su blokirali sve izlaze i odbili da dozvole poslanicima da izađu iz zgrade, a bacali su kamenje i flaše sa vodom na policajce koji su pokušali da ih potisnu, i tom prilikom više osoba je povređeno.

- Advertisement -

Oko pet hiljada ljudi okupilo se juče ispred parlamenta Litvanije u znak protesta zbog zdravstvenih propusnica koje će Litvancima uskoro biti potrebne za ulazak u kafiće, prodavnice, javni prevoz i druga mesta, dok vlada ove baltičke zemlje razmišlja o novim merama ograničenja protiv korona virusa.

- Advertisement -
SourceTanjug
- Advertisement -

Srodni članci

2 KOMENTARA

Ostavite komentar

Najnovije vesti