ANA BRNABIĆ: Sad i oni koji ne vole Vučića mole Boga da on što duže vodi Srbiju

Obavezno pročitajte

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je da posle incidenta između poslanika opozicije i vladajuće koalicije na sednici Skupštine Srbije i građani koji ne vole predsednika Srbije Aleksandra Vučića „mole Boga“ da on što duže vodi Srbiju.

Na sednici Skupštini Srbije u četvrtak, 2. februara, došlo je do koškanja poslanika opozicije i vladajuće koalicije zbog njihovog skandiranja kada su poslanici opozicionih stranaka prekinuli obraćanje predsednika reklamirajući povredu Poslovnika.

- Advertisement -

Brnabić je za TV Prva rekla da opozicija to uradila zbog prikupljanja „jeftinih“ političkih poena i da je jako ružna slika poslata u svet.

„Oni (opozicija) dođu kad je njhovo vreme da govore, kažu šta imaju i nakon toga napuste sednicu. Tokom sednice, opozicija je više puta izgovorila reč Poslovnik nego Kosovo… a predsednik im se očinski obraćao“, rekla je Brnabić.

Kazala je da se poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić nije pojavio drugi dan u skupštini, jer je Vučić govorio o novcu koji je „Aleksić ukrao“.

Takođe je rekla da je laž izjava poslanice stranke Zavetnici Milice Đurđević Stamenkovski da ima dvojno državljanstvo i hrvatski pasoš.

Kurti slabi svoju poziciju

Brnabić je ocenila i da premijer Kosova i Metohije Aljbin Kurti slabi svoju poziciju svaki put kada kaže „ne“ formiranju Zajednice srpskih opština.

„Vučić je izvojevao ZSO, on je u Briselski sporazum ugurao SZO sa svim ovlašćenjima“, rekla je Brnabić.

Ona je kazala da sledi velika borba za ZSO i bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

Novi napad premijerke na istraživačke medije

Predsednica Vlade rekla je i da je klan Veljka Belivuka imao podršku istraživačkih medija, jer su oni, kako je kazala, prenosili informacije i na taj način kriminalizovali sina predsednika Srbije Danila Vučića.

„Kriminalizovali su Danila i ubacili ga u kontekst klana… Imali su direktnu podršku istraživačkih medija“, kazala je Brnabić.

Dodale je i da je atentat o kome je pričao svedok saradnik Srđan Lalić na suđenju Belivukovom klanu, bio samo „jedan od atentata“ koji su planirani na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Čuli smo potvrdu da su pripremali atentat na Vučića, ali prvi put smo čuli da bi za njegovo ubistvo bilo plaćeno pet miliona evra, ali da je ‘nebo granica’ i da bi (vođa kavačkog klana Radoje) Zvicer dao koliko god para da Vučić bude ubijen, kao i da ga ne zanima ko će drugi doći na vlast“, rekla je ona.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu