26.9 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

ANA BRNABIĆ: Nulta tolerancija prema nasilju u školama

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nacionalnoj platformi „Čuvam te”, u čijem fokusu je borba protiv nasilja nad decom, pristupilo je 44.000 korisnika za godinu dana, iz čijih se pitanja zaključilo da je veliko interesovanje za informacije o digitalnom nasilju, rekla je danas premijerka Ana Brnabić, otvarajući konferenciju posvećenu i unapređenju ove platforme.

„Ovo je nešto noviji problem, ali očito veoma prisutan”, rekla je Ana Brnabić, pozivajući da se što više ova platforma promoviše i koristi jer predstavlja „izuzetan resor”.

- Advertisement -

Kako je naglasila, Vlada ima „nultu toleranciju prema vršnjakom nasilju, nasilju u školama, kao i bilo kakvoj vrsti nasilja nad prosvetnim radnicima”, prenosi Beta.

Ana Brnabić je navela da je pokrenut i „pilot projekat” u 12 osnovnih i srednjih škola kako bi se videli rezultati rada u pristupanju platformi roditelja i prosvetnih radnika.

Podsetila je da je krajem prošle godine sedam resora potpisalo protokol o saradnji, među njima ministarstvo zdravlja i policija, navodeći da je „Čuvam te”, prva nacionalna platforma koja omogućava da se prijavi zlostavljanje, zanemarivanje i eksploatacija dece.

- Advertisement -

Kako je iz saopšteno iz Vlade Srbije, koja je pokrenula projekat za uspostavljanje ovakve platforme, u njoj su sadržani i svi segmenti koje se odnose na informisanje i edukaciju.

Na ovoj platformi, učenici, roditelji i nastavnici mogu da pronađu sve informacije koje se tiču vrste nasilja i postupanja u različitim situacijama. Posebno važan segment koji se nalazi na platformi jesu onlajn obuke za učenike, roditelje i nastavnike.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti