AMBASADA SIRIJE MOLI GRAĐANE SRBIJE: Ugroženi mnogi životi, svaka pomoć dobrodošla

Obavezno pročitajte

Nakon zemljotresa koji je pogodio jug Turske i sever Sirije, ceo svet podigao se na noge da pomogne. Međutim, međunarodne sankcije režimu u Damasku izolovale su tu zemlju, u kojoj više od decenije bukti građanski rat, pa pomoć bilo koje vrste stiže teško i sa zakašnjenjem.

Kako javlja reporter N1 iz Ambasade Sirije, još jedan konvoj Ujedinjenih nacija od 10 kamiona humanitarne pomoći je preko Turske stigao u Siriju. U delovima zemlje koje kontroliše Vlada, sleću avioni i pomoć stiže iz Emirata, Saudijske Arabije, Kine i iz Rusije.

- Advertisement -

Službenik Ambasade Sirije u Srbiji Habaš Habaš kaže da je upućen hitan poziv građanima Srbije kako bi pomogli Siriji.

„Katastrofa je zadesila Siriju. Hvala građanima Srbije jer je odziv za pomoć urodio plodom. Dolaze svaki dan u Ambasadu, donose pomoć. Prvenstveno nam je najpotrebnija finansijska pomoć, jer je Ambasada na kraju svakog radnog dana prosleđuje onima kojima je najpotrebnija. Građani Srbije mogu da donesu pomoć u Ambasadu Sirije od 8 do 15h svakog radnog dana, u Ulici Serdar Jola 12“, poručio je Bašaš.

Prema njegovim rečima, pomoć Siriji od međunarodne zajednice je stigla „na kašičicu“. Ipak, u poslednja dva dana je došlo do poboljšanja situacije.

„Svaka pomoć je dobrodošla. Ljudi u regionu gde je bio epicentar zemljotresa su ostali na ulici. Dodatni faktor koji otežava situaciju je niska temperatura“, zaključio je službenik Ambasade Sirije u Beogradu.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu