ANA BRNABIĆ: Aljbin Kurti laže da Srbi sa severa Kosova ne plaćaju struju i vodu

Obavezno pročitajte

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas kao „laž“ izjavu predsednika Vlade Kosova Aljbina Kurtija da Srbi sa severa Kosova ne plaćaju struju i vodu.

Kurti je izjavio da su „paralelne strukture koje kontroliše Srbija“ na severu, koštale građane i poreske obveznike Kosova 320 miliona evra zbog navodno neplaćenih računa za struju i 17 miliona evra za vodosnabdevanje od 1999. godine.

- Advertisement -

Brnabić je u poruci na Tviteru navela da je to još samo jedan primer „razmera i drskosti laži Aljbina Kurtija“.

Ona je reagovala na ranije objavljenu poruku na Tviteru direktora Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, koji je napisao da je „Beograd dve decenije finansijski podržavao potrošnju električne energije na severu КiM i, primera radi, od novembra 2009. do decembra 2020. za tu namenu izdvojili smo 171 milion evra“.

Petković je odgovorio na tvit Kuritja koji je naveo da „paralelne strukture ne dozvoljavaju naplatu električne energije i ometaju sprovođenje energetskog sporazuma postignutog u dijalogu (Beograda i Prištine) pre deset godina“.

„Bez podsticaja za štednju, potrošnja u ovim opštinama porasla je za više od 70 odsto za jednu deceniju, delom zbog uzgoja droga i kriptominiranja“, naveo je Kurti.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu