Agenti FBI ubili muškarca optuženog za pretnje Bajdenu

Obavezno pročitajte

SOLT LEJK SITI – Agenti FIB ubili su muškarca iz Jute optuženog za pretnje upućene predsedniku Džozefu Bajdenu, samo nekoliko sati pre očekivanog dolaska američkog predsednika u ovu saveznu državu, saopštile su lokalne vlasti. Specijalni agenti FBI su juče pokušavali da izvrše upad u kuću osumnjičenog Krega Delajua Robertsona u gradu Provo, južno od Solt Lejk Sitija, a onda se u 06.15 sati po lokalnom vremenu dogodila pucnjava, navodi se u saopštenju FBI, prenosi AP. Robertson je u ponedeljak na internetu objavio da je saznao da Bajden dolazi u Jutu i zato planira da obuče svoju staru maskirnu uniformu i „očisti prašinu sa snajperske puške M24”, potvrdili su zvaničnici.

U drugom postu na internetu Robertson sebe naziva „MAGA Tramperom”, što se odnosi na slogan bivšeg predsednika Amerika Donalda Trampa „Učinimo Ameriku ponovo velikom”.

- Advertisement -

U FBI su potvrdili da su Robertsonovi postovi ukazivali na to da on po svemu sudeći poseduje snajpersku pušku dugog dometa i brojno drugo oružje, kao i maskirnu opremu, zbog čega je u utorak optužen za tri krivična dela, uključujući upućivanje pretnji predsedniku, ustanovljeno je uvidom u sudsku dokumentaciju. Robertson je takođe pomenuo „predsednički atentat” i uputio niz pretnji okružnom tužiocu Menhetna Alvinu Bregi, američkom državnom tužiocu Meriku Garlandu i državnoj tužiteljki Njujorka Leticiji Džejms, navodi se u sudskim dokumentima.

„Pravi je trenutak za jedan ili dva atentata. Prvo Džo, pa onda Kamala”, objavio je u septembru 2022. godine Robertson, tvrde nadležni. FBI za sada nije objavio pojedinosti o pucnjavi u kojoj je ubijen Robertson. Bajden je juče bio u poseti Novom Meksiku gde je govorio u fabrici koja će proizvoditi vetrokule, a za Jutu je trebalo da odleti kasnije tokom dana, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

MOMIR STOJANOVIĆ: Opomena vlastima da razmisle ko je oslonac srpske politike na KiM

Nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović misli da je događaj u Banjskoj "poslednja opomena vlastima u Beogradu da se...

Još priča na sličnu temu