45 Srba u uniformi policije tzv. Kosova

Obavezno pročitajte

Policijska stanica u severnom delu Kosovske Mitrovice dobila je danas 74 nova policajca, koji su svi iz nealbanskih zajednica, a Srba je 45, više od polovine, 16 je Bošnjaka, tri Turčina i osam pripadnika iz romske, aškalijske i egipćanske zajednice.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani je za portal Kossev.info potvrdio da su novi srpski policajci u Kosovskoj policijskoj službi iz različitih krajeva Kosova, a da ih je najviše iz opština sa severa, iz Mitrovice, Leposavića i Zubinog Potoka.

- Advertisement -

Eljšani je potvrdio da novi policajci od danas započinju da rade u stanici i na terenu, ali da njihova obuka teče i dalje.

– Sada se kroz praktičan rad dodatno obučavaju za rad u patrolama i na drugim potrebnim zadacima. Oni će se i naredna dva, tri meseca obučavati – kazao je Eljšani.

FOTO ShutterstockFOTO Shutterstock

Ovi policajci su deo grupe od 418 svršenih kadeta Kosovske policije, a u toku je i novi konkurs za prijem novih policajaca.

Početkom novembra 2022. godine, Srbi u Kosovskoj policiji su skinuli uniforme na poziv iz Beograda, povodom sukoba sa vlastima u Prištini zbog uvođenja kosovskih registrarskih tablica i za opštine na severu Kosova.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Petković o obdukciji ubijenih Srba: Šta Priština lažira, zašto je Euleks isključen iz istrage?

Ne zna se zbog čega Euleksu nije dozvoljeno da učestvuje u istrazi zajedno sa Kosovskom policijom prilikom pretresa nakon...

Još priča na sličnu temu