Zvaničnici Amerike, Kine, Rusije i jugoistočne Azije na samitu u Džakarti

Obavezno pročitajte

DžAKARTA – Ministri odbrane i zvaničnici Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Rusije i jugoistočne Azije, sastali su se danas u Džakartu, u Indoneziji, na samitu na kojem se očekuje da će se razgovarati o gepolitičkim krizama u regionu i van njega.

„Indonezija smatra da se bezbednosna pitanja u regionu, od tradicionalnih do netradicionalnih pretnji, mogu rešiti samo opsežnom otvorenom i inkluzivnom globalnom saradnjom”, rekao je indonezijski ministar odbrane Prabovo Subjanto, prenosi Rojters.

- Advertisement -

On u uvodnom govoru nije pomenuo konkretne probleme, ali je ranije istakao da su Južno kinesko more, Korejsko poluostrvo i Mjanmar „vruće tačke koje mogu da destabilizuju region”.

Sastanku, između ostalih, prisustvuju američki ministar odbrane Lojd Ostin, zamenik ruskog ministra odbrane Aleksandar Fomin i zamenik načelnika kineskog Zajedničkog štaba Centralne vojne komisije Đing Đianfeng, prenosi Tanjug

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

SAŠA RADULOVIĆ: Đilasova koalicija nas napada danima (VIDEO)

Marinika Tepić, šesta na listi Srbija protiv nasilja, gostovala je zajedno sa Sašom Radulovićem iz koalicije Dobro jutro Srbijo u Utisku...

Još priča na sličnu temu