28 C
Belgrade
petak, 20 maja, 2022

SNS KARTEL: Darija štiti zulumćarke iz Blaca, blage kazne umesto otkaza!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja predložilo je danas da se pokrenu disciplinski postupci prema radnicama Centra za socijalni rad u Blacu i da one budu suspendovane, a da vršilac dužnosti direktora te ustanove bude smenjena.

Kako se navodi u saopštenju, inspekcija socijalne zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je tokom vršenja vanrednog inspekcijskog nadzora u predmetu nedozvoljenog ponašanja zaposlenih u Centru za socijalni rad u Blacu prema maloletnim M.D. i M.D. utvrdila da su zaposlene prekršile Zakon o socijalnoj zaštiti, Pravilnik o zabranjenom postupanju zaposlenih u socijalnoj zaštiti i Kodeks profesionalne etike stručnih radnika socijalne zaštite Srbije.


“U toku vanrednog inspekcijskog nadzora utvrđeno je da su radnice Centra za socijalni rad u Blacu svojim ponašanjem ugrozile zdravlje i bezbednost korisnika. Inspekcija socijalne zaštite je zapisnik sa merama dostavila osnivaču Centra za socijalni rad – opštini Blace i Upravnom odboru Centra za socijalni rad, radi daljeg postupanja”, navodi se u saopštenju.

Podsećamo, snimak iz okoline Blaca na kom radnice iz Centra za socijalni rad pokušavaju da odvedu dečaka od bake Ljljane Dačević (58), a on se otima, potresao je javnost u Srbiji, a nedugo nakon njega osvanuo je još jedan, na kome se vidi šta se sve dešavalo tokom pokušaja oduzimanja dece. Na snimku se vidi i da je devojčica iz porodice Dačević preplašena, ali i da su ljudi, koji su se zatekli na licu mesta, apelovali na policiju da spreči maltretiranje dečaka.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti