4.6 C
Belgrade
četvrtak, 22 oktobra, 2020

ŽUJOVIĆ: Srbija zaslužuje čiste vode, zdrav vazduh i zdravo stanovništvo!

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

EKSKLUZIVA: Ovo je novi sastav Vlade Republike Srbije

Iz dobro obaveštenih izvora iz Nemanjine ulice, ovako će izgledati novi sastav Vlade Srbije:Ana Brnabić, premijer i...

Borba za Rakitsku reku se apsolutno nastavlja. Podržaću pokret „Odbranimo reke Stare planine“ u svakoj formi koja bude bila potrebna. Ovako je pulmolog dr Dejan Žujović za Nova.rs prokomentarisao presudu Upravnog suda, kojom je poništeno rešenje Ministarstva za zaštitu životne sredine o vađenju cevi iz Rakitske reke.

“Treba preispitati gradnju mini-hidroelektrana, koliko su nam potrebne i po koju cenu, da li imamo neki benefit od toga ili je više štete. Po meni imamo više štete”, kaže Žujović.

On ističe da mi direktno takvim stvarima upropaštavamo svoju okolinu.

- Advertisement -

“U sudska rešenja i odluke ne mogu da se mešam, ali ova država zaista zaslužuje svoje čiste i bistre vode, da ima zdravu zemlju i čist vazduh. Ako toga nema, neće biti ni zdravog stanovništva”, istakao je Žujović.

žujović,

Dr Dejan Žujović bio je jedan od učesnika akcije vađenja cevi iz Rakitske reke.

- Advertisement -

“Došao sam da podržim akciju vađenja cevi i da pomognem državi Srbiji da počne da poštuje svoje zakone i sudske odluke koje su već donete”, rekao je Žujović tada za Nova.rs.

Aleksandar Jovanović Ćuta, predstavnik Inicijative “Odbranimo reke Stare planine” ranije danas je za Nova.rs potvrdio da je Upravni sud poništio rešenje Ministarstva za zaštitu životne sredine o vađenju cevi iz Rakitske reke.

“Presude Upravnog suda nama ništa ne znače. Takve odluke ja cepam, jer Upravni sud krši time zakon“, rekao je Jovanović za Nova.rs, dodajući da su cevi za izgradnju mini-hidroelektrane u Rakitskoj reci “položene u veliku vodu što je suprotno zakonu o vodama”.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine danas je potvrdilo da će na ovakvu odluku Upravnog suda – uložiti žalbu.

SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

KONOVO LUDILO: Zabraniti kretanja, da se ide samo do prodavnice!

Treba razmišljati o zabrani kretanja u nekom obliku, da se nešto skrati, da se ide samo do prodavnice, rekao je epidemiolog...

NADALOV PLAN KAKO DA SVRGNE NOVAKA SA TRONA: Evo šta Španac mora da uradi da bi bio broj 1!

Rafael Nadal i Novak Đoković učestvovaće na po još dva turnira u 2020. godini, a rezultati će odrediti koji od njih...

VELEIZDAJA: Vučić odbio da oda poštu poginulima u 2. SVETSKOM RATU!

"Aleksandar Vučić je odbio da oda poštu poginulima u oslobađanju Beograda 1944. Umesto toga je na dan oslobođenja Beograda položio venac...

NARODNE STRAŽE POBEDILE : Vojska Crne Gore odustala od vežbi na Sinjajevini!

Načelnik štaba Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Aleksandar Pantović, saopštio je da je izviđački tim konstatovao da se nijesu stekli uslovi...

TIODOROVIĆ UKRAO NOVU GODINU: Od kuće SLAVIMO!

Podsetimo, prva je doček Nove godine otkazala Budva u kojoj su tradicionalno nastupale najveće zvezde sa prostora cele eks Jugoslavije.