1.3 C
Belgrade
petak, 28 januara, 2022

ŽIKA GOJKOVIĆ POTVRDIO DA RADI ZA TELEKOM: Možda sam stručan, a da nisam u SNS-u!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Žika Gojković, kog je deo članstva Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) ponovo izabrao za predsednika te stranke, potvrdio je za N1 da je član borda direktora M-tela, firme Telekoma Srbije u Crnoj Gori, ali je poručio da to ne znači da je povezan sa vladajućom Srpskom naprednom strankom.

Danas je održana prva od dve izborne skupštine POKS-a. Deo članstva koji za sebe kaže da je na osnovu uverenja Ministartva za državnu upravu i lokalnu samoupravu jedini pravi zastupnik te partije Žika Gojković baš njega je na sednici u Topoli i jednoglasno izabrao za novog predsednika Pokreta.

Druga grupacija, koja Gojkovića ne priznaje i tvrdi da je čovek vlasti, vanrednu izbornu skupštinu zakazala je za sutra.

- Advertisement -

Na pitanje N1 o tvrdnjama druge struje, Gojković je negirao da ima bilo kakve veze sa Srpskom naprednom strankom, ali nije negirao da je član borda direktora M-tela, firme Telekoma Srbije u Crnoj Gori.

„Jesam, četiri godine sam član. Ta plata je, što možete lako proveriti u Poreskoj upravi i svuda, tačno 500 evra. U to su uračunati i putni troškovi, i naravno dnevnice – nešto morate i pojesti za to – znači moja plata izađe negde oko 50.000 dinara, to traje negde četiri godine, a ja vas pitam da li sam ja možda stručan za nešto, da li ja imam prilike da budem na nekoj poziciji u državi, a da nisam član SNS-a? Pa, tako onda možemo da tumačimo da svi koji su na nekoj poziciji bilo kakvoj u nekom državnom preduzeću, u nekoj instituciji, fakultetu ili slično, da su članovi ili simpatizeri, ili kako vi kažete, ljudi koji daju podršku Aleksandru Vučiću ili SNS-u“, rekao je Gojković.

Prihode od M-tela je, kako kaže, prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije. „Sve to možete jasno proveriti, ne samo to, nego uvek sam sve redovno prijavljivao, moja primanja su jako skromna, svi jako dobro znaju kao ja živim“, poručio je Gojković.

- Advertisement -

Međutim, poslednji izveštaj o imovini i prihodima Žike Gojković na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije je iz juna 2016. godine, i u njemu se ne navode prihodi od M-tela.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti