19.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

ZELENSKOM JE DO PESME, DOK MU VOJSKA GINE: Daćemo sve od sebe da ugostimo Evroviziju u Marijupolju

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozdravio je pobedu na takmičenju za Pesmu Evrovizije, rekavši da će njegova ratom razorena zemlja dati sve od sebe da bude domaćin finala sledeće godine u opkoljenom lučkom gradu Mariupolju.

Nakon što je Kaluški orkestar pobedio na takmičenju u subotu uveče, ukrajinski predsednik je reagovao objavom na Telgramu: „Naša hrabrost impresionira svet, naša muzika osvaja Evropu. Sledeće godine Ukrajina će biti domaćin Evrovizije, preneo je Gardijan.

- Advertisement -

„Potrudićemo se da jednog dana ugostimo učesnike i goste Evrovizije u ukrajinskom Marijupolju. Slobodno, mirno, obnovljeno. Siguran sam da naš pobednički akord u borbi sa neprijateljem nije daleko“, poručio je Zelenski.

Frontmen Kuluškog orkestra, Oleh Psiuk, je iskoristio priliku da pred ogromnom publikom pošalje molbu da se oslobode borci koji su zarobljeni u čeličani Azovstal u Marijupolju.

Evropska radiodifuzna unija koja organizuje takmičenje saopštila je da neće biti preduzeta nikakva akcija protiv benda, jer su koristili binu za davanje takvih izjava.

- Advertisement -

„Razumemo duboka osećanja oko Ukrajine u ovom trenutku i verujemo da su komentari Kaluškog orkestra i drugih umetnika koji izražavaju podršku ukrajinskom narodu pre humanitarne nego političke prirode“, saopštili su.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti