Zelenski uveo sankcije za još 198 ličnosti iz javnog života Rusije i Ukrajine

Obavezno pročitajte

KIJEV – Volodimir Zelenski je dekretom uveo sankcije za još 198 ličnosti iz javnog života Rusije, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu predsednika Ukrajine.

Dekret stupa na snagu na dan objaviljivanja, prenosi TAS.

Dekret je u celosti objavljen na sajtu, a među sankcionisanima je verovatno najpoznatije ime čuvenog ruskog režisera Andreja Končalovskog, rođenog brata još ranije sankcionisanog režisera Nikite Mihalkova, prenosi Tanjug.

Na crnoj listi su TV voditeljka Angelina Vovk, bivši predstavnik samoproglašene Luganske Narodne Republike u Moskvi Rodion Mirošnjik, ratni dopisnici Semjon Pegov i Jurij Kotenok, kao i brojni drugi ruski voditelji i novinari.

Na spisku su se našli i Ukrajinci, novinarka i TV voditeljka Dijana Pančenko, politički analitičar Vasil Vakarov i pisac Vladimir Sergejenko.

U napadu ekstremista u Kongu poginulo 10 osoba

Sankcije su uvedene na period od 10 godina i podrazumevaju blokadu računa u bankama, zabranu ulaska u Ukrajinu, oduzimanje državnih nagrada Ukrajine, prestanak kulturne razmene i saradnje, kao i druge mere.

Prethodni dekret predsednika Zelenskog usmeren protiv 117 ličnosti iz javnog života Rusije stupio je na snagu 7. januara, a među najpoznatijim sankcionisanima je tada bio ruski režiser Nikita Mihalkov.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu