ZELENSKI POVODOM DANA POBEDE: Zlo se vratilo u Ukrajinu

Obavezno pročitajte

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da se „zlo vratilo u Ukrajinu” dok je držao emotivan govor povodom Dana pobede, kojim Evropa obeležava zvaničnu predaju Nemačke saveznicima u Drugom svetskom ratu, prenosi Rojters.

Život za koji su se vojnici borili u tom ratu okončan je 24. februara kada su ruske snage izvršile invaziju, saopštio je on u video poruci, navodi britanska agencija.

- Advertisement -

„Zlo se vratilo. Opet! U drugačijem obliku, sa drugim parolama, ali su namere iste”, naglasio je Zelenski, javlja Tanjug.

Ukrajinski predsednik je naveo i da će „Ukrajina i njeni saveznici pobediti”.

„Nijedno zlo ne može da izbegne odgovornost, ne može se sakriti u bunker”, dodao je on, aludirajući na nacističkog vođu Adolfa Hitlera koji je proveo poslednje dane svog života u bunkeru u Berlinu gde je izvršio samoubistvo pred kapitulaciju Nemačke, navodi Rojters.

U Rusiji je Dan pobede 9. maja jedan od najvažnijih državnih praznika, sećanje na ogromne žrtve koje je Sovjetski Savez podneo u pobedi nad nacističkom Nemačkom.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

MILOŠ VUČEVIĆ: Do 14 sati završićemo raspoređivanje jedinica, nadamo se političkom rešenju

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da će se do 14 časova završiti potpuno raspoređivanje formacija jedinica, u skladu...

Još priča na sličnu temu