Zajednički front Rusije i Kine – vežba sa krstaricama i podmornicama

Obavezno pročitajte

Kinesko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da predstojeća pomorska vežba ruske i kineske vojske „Zajedničko more” jača partnerstvo Pekinga i Moskve i pokazuje rešenost dve zemlje da zajednički odgovore na bezbednosne pretnje u regionu i globalno.

– Zajednička vežba ima za cilj da pokaže odlučnost i sposobnost dve strane da zajednički odgovore na pretnje pomorskoj bezbednosti i održe međunarodni i regionalni mir i stabilnost, navodi se u saopštenju kineskog Ministarstva odbrane, prenosi TASS.

Kako je navedeno vežba će se održati u vodama istočno od morskog područja od Džoušana do Tajdžoua, u provinciji Džeđijang.

Ministarstvo ističe da je interakcija između kineske i ruske vojske dokaz da se sveobuhvatno strateško partnerstvo između Pekinga i Moskve produbljuje.

Od kineskih pomorskih snaga će u vežbu biti uključena i dizel podmornica (EPA/GUANG NIU/POOL)

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je u ponedeljak da će Rusija i Kina održati zajedničke pomorske manevre od 21. do 27. decembra.

Rusiju će na vežbama predstavljati vodeći brod Pacifičke flote, krstaricu Varjag, fregatu Maršal Šapošnjikov, ratni brodovi Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov i Perfekt.

Od kineskih pomorskih snaga će u vežbu biti uključena dva razarača, dva patrolna broda, integrisani brod za snabdevanje i dizel podmornica.

Ministarstvo je takođe saopštilo da će u vežbama, osim brodova, učestvovati i mornarički avioni i helikopteri Pacifičke flote i Ratne mornarice Oslobodilačke narodne armije Kine.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu