ZAHAROVA: Zapad pokušava da uvede diktaturu i ukine slobode suverenim zemljama

Obavezno pročitajte

Rusija smatra da je neophodno početi razgovor ne o tome da li će početi Treći svetski rat, već kako ga sprečiti, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Da li je Treći svetski rat moguć, da li je, možda, već počeo i koje oblike će imati, sve su to teme o kojima sada mnogi razgovaraju, ali bi bilo mnogo bolje da razgovaramo o tome kako da ga sprečimo“, kazala je Zaharova na konferenciji za medije, prenosi Tass.

- Advertisement -


On je istakla da Moskva već godinama ukazuje da međunarodni zakoni i Ujedinjene nacije treba da budu „bezbednosna brana“ protiv Trećeg svetskog rata.

„Otkako su posle Drugog svetskog rata stvoreni kao garancija da neće doći do Trećeg, oni su, na ovaj ili onaj način, izvršavali taj zadatak“, rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, Rusija već tri-četiri godine uočava želju celokupnog Zapada da ukine međunarodne zakone i da nametne vladavinu zasnovanu na njihovim pravilima.

„To je krajnje opasno, jer podrazumeva diktaturu jedne grupe zemalja koje na taj način prete da poremete ravnotežu u svetu i da drugim državama onemoguće da rade u svojim interesima. Svaka zemlja ima pravo na suverenu spoljnu i unutrašnju politiku, na odbranu svojih interesa, na razvoj svoje ekonomije i zaštitu ljudskih prava“, kazala je Zaharova.

Pokušali smo, dodala je, da na svaki način upozorimo na to globalnu zajednicu i da ukažemo da nije moguć diktat jedne grupacije, jer će to imati pogubne posledice.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

U Bujanovcu i Preševu vijore se zastave Albanije

Na zgradama opština Bujanovac i Preševo vijore se zastave Albanije povodom Dana zastave – nacionalnog praznika Albanaca. Portal Bujanovačke piše...

Još priča na sličnu temu