ZAHAROVA ODRŽALA LEKCIJU AMERIKANCIMA: Ovo je posledica vaše kratkovide politke!

Obavezno pročitajte

Napetost i alarmantnu situaciju sa Iranom izazvao je isključivo Zapad, u Amerika pre svih, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marije Zaharova.

Zaharova ocenjuje da su Amerikanci bili prinuđeni da preuzmu odgovornost za svoje postupke, jer u ovom slučaju nije bilo moguće prebaciti krivicu na drugu stranu.

- Advertisement -

Iranska vojska je 8. januara izvela raketni napad na američke baze u Iraku. Elitni odred iranske vojske nazvao je ovu operaciju „Mučenik Sulejmani“. Mediji javljaju da je tom prilikom naneta velika materijalna šteta. Prema podacima iranske televizije „Pres“, u raketnom napadu je poginulo 80 osoba.

Iran je raketirao američke baze kao odmazdu za američku operaciju u Bagdadu 3. januara, u kojoj je poginuo iranski general Kasem Sulejmani.

– U toku je još jedna faza napetosti, izazvana, očigledno, odgovarajućom politikom koju su vodile zapadne zemlje, prvenstveno SAD. Ne govorimo o poslednjoj nedelji, dve, ili mesecu. Realizovali su veoma čudnu, kratkovidu politiku – Zaharova je konstatovala.

SourceSputnjik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu