Zaharova: Nakon ubijanja nedužnih građana u Belgorodu, sastanak u Davosu je licemerje režima Zelenskog

Obavezno pročitajte

Priprema za sastanak u Davosu radi razmatranja mirnog rešavanja situacije u Ukrajini nakon bombardovanja Belgoroda i Donjecka je licemerje režima ukrajinskog predsednik Vladimira Zelenskog, izjavila je portparol ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

„Licemerje režima Zelenskog jasno se ogleda u tome što, pripremajući susret u Davosu u cilju razmatranja perspektiva mirnog rešavanja sukoba, on hladnokrvno bombarduje kasetnom municijom civilne objekte u Belgorodu, Donjecku i drugim ruskim gradovima, ciljano ubijajući nedužne građane”, istakla je Zaharova.

- Advertisement -

Portparol je takođe naglasila da su partneri Moskve u Aziji, Africi i Latinskoj Americi svesni realnog stanja stvari i neće dozvoliti da budu uvučeni u antiruske inicijative.

Stalni predstavnik Švajcarske u Ujedinjenim nacijama Paskal Kristin Berisvil najavila je da će se 14. januara u Davosu održati diskusija o „ukrajinskoj formuli mira”.

Ruski pogranični grad Belgorod je nekoliko dana na meti ukrajinskih snaga. Ispaljen je veliki broj raketa, a u najžešćem napadu 30.12.2023, poginulo je 24. ljudi a preko 100 je ranjeno, prenosi Sputnjik. Ruska strana saopštila je da se radi o terorističkom napadu.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu