ZABRINUTI GRAĐANI OPŠTINE BEOČIN: Neko im postavlja letke u poštanska sandučeta u kojem se vređa Dušan Bajatović i sugeriše kome da ne daju glas (FOTO)

Obavezno pročitajte

Ovih dana u opštini Beočin odjeknuo je pravi mali skandal. Naime, o čemu se zapravo radi?

Redakciji Naše Borbe stigla je molba od građanina Beočina koji je želeo da ostane anoniman, i pri tome nam poslao dve fotografije.

U tekstu koji su potpisali ”Građani i građanke opštine Beočin”, vređaju se mnogi stanovnici pomenute opštine i privatni delatnici koji su članovi ili simpatizeri SPS- a, i nacrtana je karikatura Dušana Bajatovića, visokog funkcionera SPSa koji se takođe spominje u negativnom kontekstu.

”Nije mi svejedno, jer ne znam ko je to uradio. Znam da dve vladajuće partije odlično sarađuju zajedno na državnom nivou, tako da ne verujem da bi se ovako nešto dopustilo na lokalu, pogotovo u našem mestu gde je oduvek vladalo jedinstvo, a ovakve stvari se ranije nisu dešavale”, u telefonskom razgovoru naveo je vidno revoltiran meštanin ovog malog mesta u Sremu.

”Sugerisanjem za koga ne treba da glasam, bez obzira što sam se odlučio na bojkot izbora, ipak mislim da ovakve stvari krše ustvani i demoktratski poredak naše zemlje. Živimo u sistemu parlamentarne demokratije i smatram da svaki čovek ima pravo da izabere svoju opciju, bez ičije sugestije”, naveo je naš sagovornik.

Naš sagovornik sumnja da je reč o ljudima koji žele da naprave bojkot na lokalnom nivou, ali nije mogao sa sigurnošću to da potvrdi.

Pozvali smo kancelariju SPSa, ali oni nisu mnogo želeli da pričaju o ovome navodeći da su to stvari koje ne treba da brinu njihove građane i da čvrsto veruju u to da će se izbori, kao i do sada u Beočinu odvijati regularno jer predsednika Srbije Aleksandra Vučića smatraju svojim uvaženim koalicionim partnerom na državnom nivou i čovekom koji ima jaku infrastrukturu koja može da se pobrine da i ova predizborna lokalna kampanja prođe mirno u ovom malo mestu na obroncima Fruške Gore koje je poznato po toleranciji i multikulturalnosti.

”Trudim se da imam dobre i korektne odnose sa svima na lokalu. Kako sa ljudima iz moje partije, tako i sa ljudima koji su na vlasti jer svaka vlast treba da se poštuje. U ovu predizbornu kampanju ulazimo fer, pa neka bolji pobedi; to će građani odlučiti. U pismo se ne bih mešala, jer imam osnovane sumnje od koga je poteklo, ali ne i dokaze kako bih to mogla javno da saopštim”, u razgovoru za Našu Borbu izjavila je kandidatkinja za predsednika opštine Beočin Mirjana Malešević Mikić.

Redakcija Naše Borbe je pokušala da dođe do udruženja ”Građani i građanke opštine Beočin”, kako bi dobili demant ovog saopštenja ali nigde na internetu nije moglo da se dođe do kontakta pomenutog.

3 COMMENTS

 1. JADNI GRAĐANI KADA MORAJU DA SE OBRAĆAJU PORTALIMA ZA POMOĆ. NEVERUJEM ŠTANAM SE DEŠAVA U POSLEDNJE VREME. SAPUNOM MOZEMO DA OPEREMO RUKE I DA SE PRIPAZIMO KORONE, ALI STRAH SE SAPUNO OPRATI NEMOZE.

 2. Ocajno je stoo se svi prave da ne znaju ko to radi. A svi mi znamo da je to napravio kiseli i da je on u panici jel se boji sps a

 3. У питању је говор мржње, који представља сваку комуникацију која омаловажава особу или групу на основу неких карактеристика, што се може манифестовати кроз:
  – стварање презира према одређеном лицу или групи;
  – стварање негативног стереотипа према одређеном лицу односно групи;
  – подстицање дискриминације и непријатељства;
  – осуду околине према одређеном лицу или групи;
  – наношење физичких и психичких болова одређеном лицу односно припаднику одређене групе;
  – упућивање претњи одређеном лицу односно групи;
  – стварање осећаја код великог дела грађана да је такво понашање према одређеном лицу/групи друштвено пожељно и оправдано;
  – изазивање осећаја код широког круга грађана да ће такво понашање бити толерисано, и неће бити предмет одговорности.
  Устав Србије гарантује слободу говора и декларише да се може ограничити законом, ради заштите права и угледа других. За ширење говора мржње предвиђена је казна од 6 месеци до 10 година затвора, због тога је разумљиво зашто је летак непотписан, тј. потписан као имагинарна група грађана.

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: