27.8 C
Belgrade
četvrtak, 16 septembra, 2021

VULETIĆ O NAPADU: Huligan me pitao „Je l’ ukusan Goksi?“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Bivši potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić otkriva za portal Nova.rs pozadinu napada na stadionu Partizana i opisuje šta mu je rekao huligan koji ga je udario.

Utakmicu Partizana i Santa Klare u revanšu plej-ofa za Ligu konferencija Vuletić neće pamtiti po dobrom jer je bio meta napada tokom kog je zadobio nekoliko udaraca u glavu i kuk.

Nekadašnji potpredsednik Partizana kaže da do napada nije došlo ispred stadiona, a za incident okrivljuje deo navijača koje opisuje kao „Vučićevu falangu“.

- Advertisement -

„Ja sam sa dva prijatelja i dvoje njihove maloletne dece, ušao na stadion, na istočni ulaz i došao do tribine. Dakle, na donjem delu tribine sam našao neka slobodna mesta i tu našao da sednem. Znači nije se to desilo ispred stadiona, kao što pišu tabloidi, već na stadionu. To je mnogo važno. Napad ispred stadiona je javna površina, a ovo je na stadionu“, počinje Vuletić priču za Nova.rs.

Njega je navijač upitao „Je l’ ukusan Goksi“, aludirajući na Gorana Veličkovića, jednu od žrtava klana Veljka Belivuka, uhapšenog vođe navijačke grupe „Principi“.

„Krenuo sam da sednem i iza sebe sam čuo glas: ‘Je l’ ukusan Goksi?!’. Okrenuo sam glavu i dobio sam istog sekunda jak udarac u predelu glave kod desnog uha na koje ne čujem ništa. Samo sam odgovorio ‘Nije’. Okrenuo sam opet glavu i dobio još jedan udarac od istog napadača u crnom kačketu i crnoj majici i crnim kratkim pantalonama. Znači on je bio uniformisan, a ubrzo se stuštilo njih nekoliko. Dobio sam i udarac u predelu kuka“, ispričao nam je Vuletić.

- Advertisement -

U tom momentu je reagovala Žandarmerija koja je bila, prema Vuletićevoj proceni, oko tri metra udaljena.

„Ona je reagovala i ja sam krenuo da izlazim onako prilično uzdrman. Ali, tada je Žandarmerija ušla u taj deo tribine i odmah ga je, da li ga je privela, šta mu je radila, ne znam. Uglavnom, lišila ga je slobode. Tog niskog i zdepastog u crnom. Tražili su od mene da ga prepoznam, ja sam ga prepoznao“, kaže Vuletić.

Za naš portal objašnjava da se oseća stabilno, ali da mu je šećer povišen. Kao razloge za napad, profesor Pravnog fakulteta navodi kampanju koja se protiv njega vodi od strane izvršne vlasti.

„Ovo je plod besomučne šestomesečne kampanje medijskog linča Aleksandra Vučića i cele izvršne vlasti na čelu sa premijerkom, nekim ministrima, nekim visokim funkcionerima SNS, a među kojima prednjači i apsolutno nedostojan funkcije predsednika države, Aleksandar Vučić, koji govori mesecima o jednom univerzitetskom profesoru kao o pedofilu i ljudožderu“, istakao je Vuletić za Nova.rs.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti