Vukovi će postati ovce, Vučićeva i SNS kultura je „Farma“

Obavezno pročitajte

Politikolog i profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu u penziji Čedomir Čupić izjavio je da je nedavni razgovor predstavnika najmoćnijih zemalja Evrope i Miroslava Lajčaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem poslednje upozorenje Vučiću da mora da reši ono zbog čega je dobio vlast u 2012. godini. Čupić smatra i da je za Srbiju bolje da potpiše sporazum o Kosovu, jer je ovo što se do sada dešavalo „jedno mrcvarenje“. Ocenjuje i da će narod prihvatiti tu odluku Vučića ako je donese.

Povodom izveštaja da je Vučić vrhu naprednjaka sinoć na dramatičnoj sednici najavio da je spreman da se povuče, Čupić je rekao da je u pitanju samo još jedna drama – da Vučića obični ljudi počnu da sažaljevaju i kažu – „eto on je nateran i moramo našeg mudrog predsednika da slušamo“.

- Advertisement -

– Narod će prihvatiti sporazum ako zna da bez sporazuma nema ni Vučića, ocenjuje.

Komentarišući objave naprednjaka sa fotografijama vukova posle Vučićevog sastanka sa predstavnicima EU, SAD, Francuske, Nemačke i Italije, kojima su mu pružili podršku, Čupić kaže da je Srpska napredna stranka postala veliko preduzeće sa moćnicima koji njime upravljaju.

Čedomir Čupić FOTO: Milica VučkovićČedomir Čupić FOTO: Milica Vučković

– Strašno je ako se nalazite na javnom poslu, a jedino što vas motiviše je kako da lično nešto prigrabite. „Vukovi – biće to jagnjad. Vuk će im održati lekciju i svi ti vukovi će postati jagnjići, biće ovce – rekao je Čupić u Novom danu N1.

On je naglasio da je razgovor Vučića sa predstavnicima „petorke“ o daljim koracima u dijalogu s Prištinom koji je održan u petak bio ozbiljan. Ocenio je i da je dobro da se sporazum o Kosovu konačno potpiše, te da nažalost od momenta kada su Kosovo preuzele UN stalno zaboravljamo da je to odluka Saveta bezbednosti, najmoćnijih pet zemalja sveta, a da je to šta će se u političkim dogovorima dešavati drugi deo priče.

– 24 godine Kosovo je bilo alibi za sve neuspehe naših politika, svih politika u 24 godine – rekao je profesor i dodao da je izgovor svih političara bio – da je Kosovo u redu sve bi bilo u redu i vladavina prava i institucije bi funkcionisale…

– U ime Kosova sve je ovde razoreno i razrušeno. Institucije ovde ne postoje, postoje samo lideri – kaže.

Upitan šta smatra da se nalazi u francusko-nemačkom predlogu za Kosovo i šta se tim potpisom rešava, Čupić je ocenio da se neće verovatno tražiti priznanje Srbije, ali da će se verovatno mnoge stvari rešiti kada je u pitanju članstvo Kosova u određenim organizacijama, da će se u granicama Kosova sprovoditi zakoni tog otcepljenog dela Srbije. Budući da je UN predala izvršenje poslova oko Kosova Euleksu, verovatno da će oslonac Srba na Kosovo trebati da bude da se oni polako okrenu UN, da UN budu posrednici koji će grantovati njima osnovna ljudska parva, a vremenom i kolektivna prava.

Aleksandar Vučić

On kaže i da pretpostavlja da su predstavnici Zapada stavili tačku i Vučiću preneli da će ako ne prihvatimo sporazum Srbiji ponovo uvesti sankcije, a sankcije koje se uvode drugi put su, kako dodaje, teže i suptilnije i Zapad bi mogao u potpunosti da nas zatvori.

– Šta je naša kultura? „Farma“ – to je nacionalni program. Vi u Srbiji nemate ništa što nije gola propaganda Vučićeve vlasti. Ja sam protiv krvi. Ja njemu želim da normalno ode i bude kažnjen ako ima za to materijalnih dokaza.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu