-2.8 C
Belgrade
četvrtak, 20 januara, 2022

VUČIĆU NIJE DOBRO: Zakazana blokada mosta u Novom Sadu! Srbija bukti, na ivici strpljenja!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik SNS ne odustaje od zaštite stranih interesa, a demonstranti nemaju nameru da se povuku. Most slobode u Novom Sadu biče blokiran u subotu, 4. decembra, u 14 časova, u znak protesta zbog Zakona o eksproprijaciji i planova kompanije Rio Tinto u Srbiji.

“Novi Sad uStaje protiv nepravde”, navodi se u objavi koju dele aktivisti i razne građanske inicijative.

Organizatori su pozvali Novosađane da se okupe u što većem broju i da time iskažu “solidarnost sa najugroženijim stanovništvom iz Gornjih Nedeljica, Pranjana, Rekovca, Jagodine i Čačka”.

- Advertisement -

“Zbog usvojenog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, kao i neodgovornih malverzacija u vezi sa potpisivanjem Zakona o eksproprijaciji od strane predsednika Republike Srbije.

svesno stajemo na branik odbrane ustavnosti i pravde. Svi ćemo biti solidarni i zajedno pod sloganom ‘Novi Sad uStaje protiv nepravde’”, navode organizatori.

Putevi širom Srbije bili su blokirani i u subotu za nama u znak protesta zbog donošenja Zakona o referendumu i narodnim inicijativama, kao i Zakona o eksproprijaciji.

- Advertisement -

U Novom Sadu blokiran je Varadinski most sa novosadske strane, a za razliku od ostalih gradova, skup u Novom Sadu obezbeđivale su isključivo specijalne jedinice za razbijanje demonstracija.

Na protestu u Novom Sadu, prilikom blokade, priveden je aktivista Miran Pogačar, koji je nedugo zatim pušten.

U Beogradu je svoje učešće na protestima najavila i grupa ratnih vetarana, koja je pozvala građane da se okupe u Pionirskom parku odakle će se uputiti u dalje blokade.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti