20.8 C
Belgrade
petak, 20 maja, 2022

VUČIĆ ZAGOVARA VELIKU ALBANIJU: Kosovo ne može u UN, ali mi hoćemo kompromis!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Aleksandar Vučić je večeras izjavio da Kosovo neće dobiti stolicu u UN, ali je ponovo govorio o nekakvom kompromisu, kao i da Srbija ne stoji dobro na KiM. Drugim rečima, Vučić ponovo implicira nekakvu podelu Kosova, po kojoj bi Beogradu pripalo nekoliko opština na severu, a većina bi, po svemu sudeći, bila deo nove Velike Albanije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je Srbija spremna na kompromis sa Kosovom, spremna je da razgovara o kompromisu, a narod je taj koji će na kraju odlučiti.

„Bez kompromisnog rešenja znači da neko može odrznuti konflikt između Srba i Albanaca, a to može odvesti u katastrofu i sukobe koji nikome nisu potrebni“, rekao je Vučić gostujući na televiziji „Juronjuz“.

Upitan šta je kompromis, on je rekao da čak i da zna ne bi rekao, jer do kompromisnog rešenja treba da se dođe na način da jedna i druga strane popuštaju.

- Advertisement -

„Potreban nam je racionalan, pregmatičan način za rešavanje tog problema. Potrebno je vreme za stvaranje poverenja između Beograda i Prištine“, rekao je predsednik Srbije.

Kako kaže, kosovski mit je ako ne vidite stvarnost i ako ne vidite da nismo u tako idealnoj poziciji.

„Mit je i da je sve lako i jednostavno, ali je isto tako mit da Srbija i srpski narod ne polažu nikakvo pravo na Kosovo i Metohiju“, rekao je Vučić .

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, ljudima na Kosovu treba obezbediti sigurnost i veće plate, penzije.

Vučić je rekao da, što se Srbije tiče, „lažna država Kosovo nikada neće dobiti stolicu u UN“.

On je objasnio i da ulazak u EU više ne zavisi samo od nas.

“ Šta je zavisilo od Severne Makedonije? Zavisilo je da promene ime države, ali i puteva, aerodroma… Sve su to uradili, pa što im nisu otvorili vrata?“, upitao je je predsednik Srbije.

Prema njegovom mišljenju, postoji političko zasićenje proširenjem u EU i Srbija to razume.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti