VUČIĆ VODI KOLO: Balkanski pede*i i diktatori se okupili na sajmu vina!

Obavezno pročitajte

U Beogradu – Međunarodni sajam vina. Okupio je lidere zemalja Otvorenog Balkana. Sajam su zajedno organizovale Srbija, Severna Makedonija i Albanija. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić proveo je kroz Sajam premijere Albanije, Severne Makedonije, kao i gosta iz Crne Gore Dritana Abazovića.

Vino napravljeno od tri sorte grožđa – srpskog probusa, makedonskog vraneca i albanskog šazija predstavljeno je liderima Zapadnog Balkana…

- Advertisement -

Laza Ristovski: Uzdravlje, Balkan je otvoren, živeli!

Ispostavilo se, međutim, da visoke zvanice nemaju čaše, pa je Laza Ristovski pozajmio svoju domaćinu, predsedniku Srbije, da samo putem čula mirisa, oceni kakav je spoj tri balkanske sorte…

Osim toga, degustacija nikad ne počinje sa crnim, već sa belim vinima.

Dobar dan kako ste?

„Starački, ali evo da vam kažem u čemu je lepota biti predsednik, a ne premijer. Ana je morala da ode da radi, a ja sam nastavio samo da pijem“, rekao je Vučić.

Vučić je predvodio, Kovačevski pratio, a u konzumaciji vina nije zaostajao ni premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Jedino je Edi Rama više posmatrao, nego pio, navodno zbog intervjua koji je kasnije imao.

Kaberne sovinjon sa istoka Srbije je oduševio goste, ali na Vučićevu žalost nije bilo vina iz godine koja mu je posebno draga: „Ali nemaš iz 2012. ili 2011. što bih ja voleo da imaš. Molio sam ga, nije doneo“.

Albanska vina dopala su se Vučiću čak je za albansku televiziju rekao da bi rado došao na odmor.

Vučić: „Nadam se da ću doći“.

„Kada bi to moglo da bude?“

„U godini koja sledi“.

Ipak, predsednika je najviše oduševilo vino bez sumpora koje mora da se otvara na specifičan način sa okrenutom flašom potopljenom u vodu: „Ovo je top! Gde su moji momci? Uzmite mi jedno dva ili tri kartona ovoga“.

I tu nije bio kraj susreta predsednika sa albanskim vinima: „Ovaj može da leži kao barikirani šardone… Gde su momci. Kupite mi karton. Imate mog novca što sam ostavio tamo…“

I kada su isprobali dosta vina, kušači su pronašli i istinu. A ona otkriva da glavna tema balkanskih lidera zapravo nije vino koga ima, već struja koje nema.

Vučić: „Nego, kako ćemo mi da izdržimo plaćanje struje, Dimitar?“

Kovačevski: „E to će da bude najteže“.

Vučić: „Crna Gora u dva meseca 105 miliona evra platila. Mi svakog dana sada platimo dva do 2,5 miliona evra, to je za leto, možeš da misliš šta će na zimu da bude… Slaba nam hidrologija svima, a nedostaje struje…“

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu