5.8 C
Belgrade
ponedeljak, 29 novembra, 2021

VUČIĆ U LUDILU ZAPIŠAO PREDSEDNIŠTVO, SUZANA MU MENJA PELENE: Željko Mitroviću prete sankcije, još jedan Vučićev saradnik u problem!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Komentarišući pismo kongresmena upućeno predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, u kom se predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužuje za produbljivanje korupcije, gušenje slobode štampe i zloupotrebu medija, lider Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da je siguran da pomenuti dokument nije rezultat lobiranja, već upozorenje američke administracije Srbiji.

On je dodao da se iz pisma može zaključiti da bi eventualne sankcije iz SAD mogle da budu uvedene vlasniku Pinka Željku Mitroviću i čoveku koji je Vučiću kupovao respiratore za keš.

“Imam određeno iskustvo u saradnji i sa Kongresom i sa administracijom SAD i odgovorno tvrdim da to pismo nije bilo lobističko. To niko nije izlobirao. To je bilo pismo koje je poslato u dogovoru sa administracijom”, rekao je Jeremić u emisiji „Probudi se“, dodajući da se to vidi po kompoziciji ljudi koji su ga potpisali.

- Advertisement -

“Imate dva člana spoljnopolitičkog komiteta, dva člana komiteta za nadzor službi, dva člana finansija… Onda imate onakav tekst. To kad pročitate i kad vam vašingtonska politika nije strana, odmah vidite – ovo pismo je pisala administracija kao opozorenje”, naveo je Jeremić, a zatim se osvrnuo i na to što se u pismu pominju sankcije za pojedince.

“U pitanju su individualne sankcije. Ovo je bilo jedno upozorenje Vučiću sa jasnom naznakom ko će biti stavljen na listu na sankcija ukoliko on to upozorenje ne bude shvatio. Ako pročitate ono pismo, jasno je ko bi mogao da dođe na listu sankcija. Na nju bi mogao da dođe Željko Mitrović i onaj ko je Vučiću kupovao respiratore za keš. Sad, Vučić mnogo bolje zna ko je ta osoba. U pismu se jasno pominju – Pink i respiratori, a pismo počinje sa diskusijom o sankcijama”, podvukao je on.

A kako Slavija info nezvanično saznaje kada su do Aleksandra Vučića stigle ove informacije unredeio je predsedništvo i napravio pravi skandal u zgradi, dok ga je njegova savetnica Suzana Vasiljević smirivala.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti