14 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

VUČIĆ: Trijaža pacijenata, od 3 do 12 godina ko ne poštuje izolaciju

NAJČITANIJE

- Advertisement -

VUČIĆ: Do sada smo se branili sada napadamo. Trijaža pacijenata, od 3 do 12 godina ko ne poštuje izolaciju i o trenutoj situaciji

”Lekari su držali konferenciju ali sam spreman da se pomerim ako lekari kažu da sam nešto pogrešio, tu su i kineksi stručnjaci. Suština je u sledećem. Menjamo pristup i politiku, krenućemo na masovna testiranja. Kreće drastično uvećanje testiranja, imamo dovoljno testova za nekoliko dana, u međuvremenu ćemo dobiti nove testove i ljude iz labaratorije koji mogu do rezultata doći na najbrži način”, izjavio je predsednik naglasivši tužnu situaciju da je još jedna osoba preminula od korone.

Takođe, predsednik je rekao da se policijski čas neće proširivati ali da će uraditi sledeće.

Alt="VUČIĆ"
- Advertisement -

”Od 3 do 12 godina zbog kršenja izolacije je sledeća mera koju ćemo uvesti. I u planu je trijaža bolesnika”, radi se o tome da će bolesnici biti podeljeni u tri grupe, najlakše, srednje i najteže slučajeve.

”Ono što je veoma važno i kjučna stvar to je striktna izolacija svakog obolelog i to ćemo morati da postignemo jer u suprotnom će se desiti Italija i Španija, jer sve je samo pitanje vremena. Bolje je da mi krenemo u napad nego da nam korona izjede organizam”, gde se zahvalio svima koji su pomogli oko kupovine aspiratora, ne želeći da izjavi gde su aspiratori tačno kupljeni.

Alt="Vučić"
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić

”Uspećemo za deset, do petnaest dana tri puta više slobodnih respiratora nego pre krize”, izlagao je bitan detalj dodajući da nema toga čiji je roditelj bitniji na respiratorima, svi su isti, zahvaljujući se kineskoj braći na pomoći bez koje ne bi uspeli da se borimo, a na kraju i izborimo.

- Advertisement -

”Lekari rizikuju svoj život i bore se na najbolji mogući način i nikada nećemo moći da izrazimo stepen zahvalnosti koji oni zaslužuju. Što se tiće daljih mera, mislim da ćemo daljim merama odlučivati kada preduzmemo sve sa pristupom i agresivnijim napadom na virus”, kaže Vučić

Priperma se ozbiljan paket ozbiljnih i ekonomskih mera, prevashodno da se pomogne privrednom sektoru.

Alt="VUČIĆ"

”Nema smanjivanje plata i penzija, plate nećemo dirati, zato ćemo sav novac i sve programe koje imamo usmeriti ka jačanju privatnog sektora. Hvala svima koji su dali novac, od pojedinaca do firmi”, Vučić je izrazio zahvalnost svima onima koji su pomogli Srbiji.

Martovske penzije biće dodeljene iz jednog dela, uz dodatne četiri hiljade za svakog penzionera.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: