Vučić pozvao Rio Tinto da sruši kuće koje su u njihovom vlasništvu: Takve smo ovce ispali za litijum

Obavezno pročitajte

Predsednik Vučić, u intervju za Happy TV, rekao je da se nada da će neka nova Vlada Srbije promeniti stav oko litijuma, te da će onda nemački kancelar Šolc Srbiji u tom pogledu pomoći.

Vučić je podsetio da se o njemu govorilo kao o plaćeniku RioTinta, te je zatim ovu kompaniju pozvao da sruši kuće koje je kupila u dolini Jadra, gde je izgradnja ovog rudnika i planirana, nazvavši ih „ruglom“ i „šutom“.

- Advertisement -

Ponovio je da su u insistiranju na zabrani litijuma učestvovale neke strane službe, koje su želele da spreče rast Srbije.

Navodi da se „u svim mestima u Evropi“ vadi litijum i da bi to bilo isto kao kada bi Saudijska Arabija rekla da neće naftu.

On je rekao da postoje „profesionalni demonstranti“ koji mu dolaze u Predsedništvu i kad je u pitanju litijum, ali i poljoprivreda.

Naveo je da je Savo Manojlović dobio pare od Rokfelera, a drugi od Fridrih Erberta i drugih organizacija, ali da je on sam kriv što je „popustio pod velikim pritiskom“ i da je Srbija izgubila bitku u litijuma. Naveo je da je trebalo da ljude pozove da i objasni im situaciju, i da mu nije jasno da li nije razumeo posledice odluke koju je doneo.

Poručio je da „smo ispali glupi“ i izgubili ogromnu prednost, a da oni koji su, kako tvrdi, „uzimali pare“ za svoje aktivnosti, ne mogu da odgovaraju pred zakonom.

Rekao je da se „pojeo živ za litijum“, da su „ispali ovce“ koje su „strane agencije izradile za petoparcu za svoje interese“.

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

U Srbiji prosečna radna nedelja duža nego u EU: Evo ko radi najviše, a ko najmanje u Evropi

Radnici u Srbiji su tokom prošle godine u proseku radili 43,3 sata sedmično, što je za skoro šest sati...

Još priča na sličnu temu