22 C
Belgrade
sreda, 17 avgusta, 2022

SLINA SE TRESE DOK SU JOJ NOGE U BLATU: Vučić opet udario na Stefanovića, još jedan čovek skinut sa liste!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Bivši pomoćnik direktora policije Ivan Ristić, koji je, kako se tvrdi, komandovao policajcima u civilu koji su brutalno tukli učesnike prošlogodišnjih protesta, razrešen je s mesta Nacionalnog koordinatora za kontrolu malog i lakog oružja. Na njegovo mesto došao je nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević, koji sada obavlja funkciju pomoćnika direktora policije.

Ristić, inače Stefanovićev bliski saradnik, čije se ime pominjalo u aferi u vezi sa naplaćivanjem prevoza migrantima od makedonske granice do granice sa EU. On je u julu prošle godine navodno upravo zbog toga smenjen s mesta pomoćnika policije i trebalo je da bude postavljen za načelnika policije u Nišu, ali je prihvatio Pirot.

Ristić je u režimskim medijima nakon cele afere sa Nebojšom Stefanovićem označen kao vlasnik luksuzne vile koja se gradi nadomak Vrčina, a čija vrednost premašuje 700.000 evra. Takođe, povezivan je sa Veljkom Belivukom i carinskom mafijom.

stefanovic,
- Advertisement -

Zanimljiva je i činjenica da je novi Nacionalni koordinator za kontrolu malog i lakog oružja Dejan Kovačević, pored Stefanovića, 29. aprila ispitan kao svedok u vezi sa slučajem inspektora Gorana Papića. I Kovačević je slovio za čoveka od poverenja bivšeg ministra policije, ali po Stefanovićem odlasku iz MUP-a smenjen je sa mesta načelnika UKP.

Podsetimo, Papić je osumnjičen da je u aprilu 2020. godine naredio policijskim službenicima da se blindirani automobil vrati desnoj ruci Veljka Belivuka Marku Miljkoviću, od koga je oduzet, te je tvrdio da je nalog dobio od Nebojše Stefanovića.

Očito da se u MUP-u nastavlja čistka onih koji su ostali verni Nebojši Stefanoviću, a na nova mesta se postavljaju oni koji su okrenuli leđa.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti