27.8 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

VUČIĆ OPET KUPIO PASTORA: Savez vojvođanskih Mađara podržaće Vučića na predsedničkim izborima

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor najavio je danas podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kao predsedničkom kandidatu, ali je poručio da će SVM ići samostalno na parlamentarne izbore.

Pastor je u izjavi za medije na Paliću, nakon današnjeg susreta sa Vučićem, rekao da SVM želi da ga podrži kao predsedničkog kandidata u izborima za predsednika Republike.

„Mislim da je protekli period od pet godina potvrdio tu našu rešenost i da je puno osnova da sa dignutom glavom tu odluku donesemo i da je zastupamo. Rekao sam da sam spreman to učiniti i javno, uključujući i manifestacije vezane za njegovu kampanju”, naveo je Pastor.

- Advertisement -

On je dodao da je sa Vučićem razgovarao i o predstojećim parlamentarnim izborima, na kojima će SVM učestvovati samostalno, prenosi Tanjug.

Kako je naveo, SVM želi da ostvari relativno visok legitimitet u svom biračkom telu, a da nakon toga da nastavi saradnju sa SNS „koja je obeležila proteklih 15 godina kao koalicioni partner i u republičkom parlamentu, odnosno izvršnoj vlasti”.

Pastor je sa Vučićem dogovorio podršku završetku turističkih infrastrukturnih objekata na Paliću.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti