VUČIĆ: Odlukom o slobodnom kretanju RKS tablica izbegnute „velike zamke i opasnosti“

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar izjavio je da su odlukom o slobodnom kretanju vozila sa kosovskim RKS tablicama kroz centralnu Srbiju, izbegnute „velike zamke i opasnosti“ za zemlju.

Vučić je za Prvu televiziju rekao da misli da će ta odluka Vlade Srbije, koja 1. januara stupa na snagu, doneti korist srpskom narodu i Srbiji u celini.

- Advertisement -

„Naš interes je Otvoreni Balkan i sloboda kretanja koja se odnosi i na vozila. Mislim da će ta odluka doneti korist srpskom narodu i Srbiji u celini. Time i još nekim drugim stvarima smo izbegli velike zamke i opasnosti za Srbiju“, rekao je predsednik.

Ocenio je da će se tokom januara i februara Srbija suočiti sa „velikim pritiscima“ oko Kosova, ali i da će biti izložena novim pritiscima zbog odnosa sa Rusijom.

„Moraju da reše kosovski problem pre nego što uđu u bilo kakve razgovore oko Ukrajine. Kraj januara i februar će biti pik njihove kampanje oko izbora za Evropski parlament, a u martu su izbori u Rusiji gde će doći do obnove Putinovog mandata ali i još žešćih pritisaka sveta na sve one koji imaju bilo kakav odnos sa Rusijom“, kazao je Vučić.

Ocenio je da je ponavljanje glasanja na 35 biračkih mesta širom Srbije pokazalo „pravilnost“ po kojoj je povećana popularnost liste „Srbija ne sme da stane“, a smanjena popularnost liste „Srbija protiv nasilja“ i to kako je rekao, zbog nasilja koje su primenjivali na ulicama Beograda.

„Video se izvestan rast, ja sam to video kroz biračka mesta, u poređenju sa prethodnim glasanjem, liste koju vodi Branimir Nestorović i pad svih ostalih lista ali to ne znači ništa“, rekao je Vučić.

On je kazao da očekuje da izborni proces bude završen u narednih 10 do 12 dana, pošto bude ponovljeno glasanje 2. januara na još osam biračkih mesta.

Vučić je kazao i da za razliku od parlamentarnih izbora, gde će lista oko Srpske napredne stranke imati većinu, u Beogradu posle lokalnih izbora „nema jasne većine“ i da ako Branimir Nestorović ispred liste „Mi – glas iz naroda“ bude želeo da se ide na nove izbore  – ići će se na nove izbore.

Marinika ga poslušala, izvinio se zbog pesme

Govoreći o protestu opozicije okupljene oko liste „Srbija protiv nasilja“ i štrajka glađu Marinike Tepić, predsednik je rekao da ju je prošle subote pozvao da prekine štrajk i da ga je ona poslušala.

„Vidite kako me je Marinika Tepić poslušala kada sam joj u prošlu subotu rekao da prekine štrajk glađu“, rekao je Vučić za TV Prva.

Besmisleno je bilo, rekao je, dodajući da je sve bilo da „malo glume heroje, malo glume povređenost“.

Upitan za pesmu „Četiri godine tuge“ koju je pevao sa ministrom finansija Sinišom Malim u kolima, on se izvinio ako je nekoga pesma povredila, ističući da je ona lepa, moderna i da je sam pevao „Pada vlada“ jer je pesma bila hit, iako je on bio premijer.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu