Vučić o protestu: Skupilo se 2.490 ljudi, pokazali da im je nasilje politička poruka, hvala stranim službama

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da „nikakva revolucija nije u toku u Beogradu“.

„Nikakva revolucija nije u toku, mi se trudimo da mirnom reakcijom ne povredimo nikog od demonstranata. Večeras je prisutno 2.490 ljudi, 1.195 pokušava da uđe u Skupštinu. Neki su pokazali da je nasilje jedini vid borbe protiv protivnika“, rekao je Vučić reagujući na proteste ispred Skupštine grada Beograda i RIK-a.

- Advertisement -

„Neki su pokazali svoje lice, danima smo na to ukazivali i da se na to spremaju jer znaju da narod ne želi da za njih se glasa“, dodao je on.

On je dodao da su danima upozoravali inostrani faktor, a mnogi su se pravilni naivni i nisu želeli ni da čuju i vide šta se događa.

„Hvala onim stranim službama koje su jasno stavile do znanja da znaju šta se priprema i davale podatke našim obaveštajnim službama koje su pravoremeno reagovali i tačno znali šta pripremaju“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, stigle su hiljade poziva ljudi koji su želeli da dođu u Beograd da brane naše institucije.

„Mi ih molimo da to ne čine. Država je dovoljno snažna, institucije mogu da odbrane Srbiju i Beograd“, naglasio je Vučić.

On je istakao da će „izgrednici i siledžije biti uhapšeni i privedeni pravdi, a nadlezni organi reagovaće u skladu sa Ustavom i zakonom“.

U toku je sedmi, masovni protest koalicije Srbija protiv nasilja ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), opozicija pokušava da uđe u zgradu Skupštinu grada Beograda. Unutra je policija u opremi za razbijanje demonstracija, a vrata skupštine su razvaljena.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu