VUČIĆ: Nisam govorio o „srpskom pitanju” u Crnoj Gori

Obavezno pročitajte

„Kako je moguće da 28 odsto stanovništva u Crnoj Gori čine Srbi, a da je u javnom sektoru zaposleno samo osam odsto, upitao se predsednik Srbije.

- Advertisement -

Председници Јаков Милатовић и Александар Вучић (Фото Танјуг – З.Ж.)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija uzeti u obzir šta je o slučaju izručenja Svetozara Marovića Crnoj Gori rekao predsednik te zemlje Jakov Milatović kao i da će Srbija kao ozbiljna i odgovorna država na ozbiljan način pružiti utemeljene odgovore.

Vučić je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje novinara da li su on i crnogorski predsednik razgovarali o izručenju bivšeg predsednika SCG Marovića Crnoj Gori.

Milatović govorio o pitanju Kosova i Metohije

“Kod mene se kao pitanje nameće nešto drugo. Zašto se u našim odnosima uvek traži razlog da se onaj drugi okrivi za nepoštovanje. Jeste li razmislili, boli li nas to što je Crna Gora priznala nezakonito otcepljenje dela teritorije Republike Srbije?

Je li nas bolelo kada je naš ambasador u Podgorici proteran, a nije bilo valjanog razloga za to? Kao znak poštovanja prema gospodinu Milatoviću, za 10-12 dana odabraćemo ko će biti naš novi ambasador“, rekao je Vučić.

On je ocenio da je potrebno gledati stvari i iz tuđe vizure, i da on tokom svog obraćanja nije govorio o „srpskom pitanju”.

Za Srbiju je Crna Gora važan partner

„Kako je moguće da 28 odsto stanovništva u Crnoj Gori čine Srbi, a da je u javnom sektoru zaposleno samo osam odsto? Mislite da je pitanje tolikog broja ljudi manje važno od jednog čoveka? Srbiji svi uvek kažu sve. Zato i želimo da razgovaramo. Samo molim da se nekada stavite u naše cipele, da vidite kako izgleda iz našeg ugla“, rekao je Vučić, preneo je Tanjug.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović je rekao da je on pokrenuo temu izručenja Marovića.

“Smatram da svako ko je krivično kažnjen u Crnoj Gori tu kaznu treba i da odsluži. Od predsednika Vučića sam dobio uverenje da će se Srbija odgovorno odneti prema tome“, rekao je Milatović.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

„Zabraniću LGBT propagandu na javnim površinama u Beogradu“

Kandidat za gradonačelnika Beograda i nosilac liste “Da se vojska na Kosovo vrati” Miša Vacić kaže da će kada...

Još priča na sličnu temu