29.1 C
Belgrade
četvrtak, 30 juna, 2022

VUČIĆ MU NAMEŠTA: Šaroviću došla na vrata dva inspektora! Odbio da primi poziv Tužilaštva za ratne zločine!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik pokreta Ljubav, vera, nada i nekadašnji funkcioner Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović objavio je na svom Tviter nalogu da su dvojica policijskih inspektora jutros pokušala da mu uruče poziv Tužilaštva za ratne zločine na saslušanje, ali da je on odbio da dokument primi.

„Dva policijska inspektora došla su rano jutros na vrata da mi uruče poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog! Poziva, ni manje ni više, nego Mehanizam Haškog tribunala“, napisao je Šarović navodeći da je jedan dokument odbio da primi, jer je na engleskom jeziku, a drugi, jer je na njemu nepoznatom jeziku.

- Advertisement -

Na video snimku razgovora sa inspektorima koji je Šarović postavio na Tviteru, može se videti kako on negoduje što je poziv napisan latinicom i sadrži slova i simbole koji, kako je kazao, ne pripadaju srpskom jeziku.

Iz snimka se može zaključiti da su inspektori postupali po nalogu zamenika tužioca za ratne zločine Mioljuba Vitorovića, što je Šarović naveo i u svojim porukama objavljenim na Tviteru.

U snimku se, međutim, ne može čuti da policijski inspektori uopšte pominju Haški tribunal, odnosno Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu, već isključivo govore kako postupaju po nalogu srpskog Tužilaštva za ratne zločine.

- Advertisement -

Iz snimka je, takođe, nemoguće zaključiti da li je Šaroviću upućen poziv u svojstvu osumnjičenog, kao što bivši visoki funkcioner radikala tvrdi na Tviteru.

Podsetimo, Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove već godinama od Srbije traži da izruči članove SRS Petra Jojića i Vjericu Radetu, članova Srpske radikalne stranke u Srbiji Petra Jojića i Vjerice Radete koje tereti da su uticali na svedoke optužbe u haškom procesu protiv Vojislava Šešelja.

Beograd do danas odbija da ih izruči, navodeći da za to ne postoje zakonske mogućnosti, jer Jojić i Radeta nisu optuženi za ratne zločine.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti