Vučić: Logično je da mi je Putin čestitao Novu godinu 

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je logično što mu je predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao Novu godinu i naglasio da će Srbija da čuva svoje prijatelje.

Vučić je na pitanje novinara, kako komentariše, što je Putin čestitku uputio samo pojedinim liderima i narodima odgovorio:

- Advertisement -

„Mislim da sam i prošle godine dobio novogodišnju čestitku. Rusija je velika zemlja koja ne mora bilo kome da se pravda za bilo šta, oni se ne osećaju ugroženo čak i kada veliki broj zemalja ne sarađuje sa njima“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare povodom ponovljenih izbora na više od 30 biračkih mesta.

„Mi čuvamo naše prijatelje“, rekao je Vučić.

„Srbija ne sme da stane“ ubedljivo pobedila na svim nivoima na ponovljenim izborima

Vučić je izjavio da je lista „Srbija ne sme da stane“ danas na svim mestima na kojima su ponovljeni republički i gradski izbori odnela veoma ubedljivu pobedu.

Vučić je rekao da će Srbija ostati slobodna i suverena država koja će odluke donositi samostalno i nastaviće svoj put u EU, ali i da čuva tradicionalna prijateljstva i razvija odnose sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom, izjavio je Vučić u vanrednom obraćanju.

On je na konferenciji za novinare rekao da su ponovljeni izbori bili u skladu sa zakonima Srbije, RIK-a i GiK-a.

„Dogodile su se značajne promene u samom biračkom telu. Izlaznost je na republičkim bila oko 43 procenta na republičkim i manje od 40 odsto na nivou grada, što je mnogo kada se glasa dan uoči Nove godine. U Beogradu smo imali ponovljene izbore u dva naselja na Novom Beogradu i u Bežanijskoj kosi i MZ Gazela, ali posebno je ubedljiva pobeda u Ripnju na Voždovcu, gde smo od 830 i nešto glasova osvojili preko 600“, rekao je on.

Vučić je rekao da je u Beogradu izlaznost bila od 41,64%, lista Aleksandar Vučić „Srbija ne sme da stane“ dobila je 64,49 odsto, Srbija protiv nasilja 17,7%, Mi glas iz naroda 7,50%, Miloš Jovanović i SPS sa oko 3%, što su konačni rezultati za Beograd sa tri biračka mesta gde su ponovljeni izbori

On je naglasio da u Beogradu neće biti novih izbora zato što je neko pokazao da se nešto desilo na izborima, jer su bili najčistiji izbori do sada, već da će ih biti samo ako ne bude bilo većine, a da li će biti ili neće treba sačekati.

On je izjavio da je cilj da do kraja januara bude završeno konstituisanje novog parlamenta.

„Protesti haj-nehaj, vi proteste, a mi ćemo da gledamo do kraja januara da završimo konstituisanje Narodne skupštine i da krenemo u proces formiranja vlade“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Vučić je naglasio da je sada realnije da lista Srbija ne sme da stane u republičkom parlamentu dobije 130. mandat.

Vučić je rekao da će šefa posmatračke misije Kancelarije Oebsa za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Alberta Jonsona pitati zbog čega nije obavestio javnost u Srbiji da mu je Dragan Đilas, na sastanku saopštio da neće priznate rezultate izbora još nekoliko dana pre njihovog održavanja

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu