16.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

VUČIĆ: Kome normalnom pada na pamet da udari na oazu Beograda?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je protiv najave uništavanja 30 hektara šume i zelenih površina u Košutnjaku zbog izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa.

“Naravno da sam protiv seče šume u Košutnjaku. Kome normalnom može pasti na pamet da udari na oazu Beograda?! Za proteklih osam godina, koliko je SNS na vlasti, borili smo se za pošumljavanje, a ne uništavanje šuma. Košutnjak su pluća Beograda i ne bismo smeli da dopustimo da budu žrtvovana zbog nečijih ličnih interesa”, rekao je Vučić sinoć za “Kurir”.

- Advertisement -

Na prostoru od oko 600.000 kvadradnih metara u Košutnjaku trebalo je da nikne stambeno-poslovni kompleks, a investitor “Avala studios” najavio je da će biti unišeno 30 hektara šume i zelenila. Međutim, posle velikog pritiska javnosti investitor je saopštio da šuma neće biti sečena.

Organizacija posvećena očuvanju kulturnog nasleđa Evropa Nostra Srbija upozorila je da stručnjaci i organizacije civilnog društva zahtevaju da se regulacijom kompleksa Avala filma obezbedi zaštita javnog dobra i pravo stanovništva Beograda na zdravu i očuvanu životnu sredinu, uz poštovanje procedura i planskih i zakonskih dokumenata.

- Advertisement -
SourceNova S
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti