VUČIĆ: Imamo problem sa direktorom Pošte

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije srećan sa onim što se dešavalo u Pošti. Dodao je da je tamo video i dobre i odgovorne ljude.

„Ali tu imamo problem sa direktorom tog preduzeća, jer se pitamo šta je radio i zašto nije čuo te ljude, te odgovorne i ozbiljne ljude. Zašto ih nije saslušao? Zašto se nije više pažnje posvetilo njihovim problemima“, rekao je Vučić na Pinku.

- Advertisement -

Ovo nije prvi put da Vučić javno iskazuje nezadovoljstvo radom Zorana Đorđevića koji je trenutno vršilac dužnosti direktora Pošte.

U vreme kada je Đorđević bio ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja, Vučić mu se javno podsmevao zbog procena o troškovima vraćanja obaveznog vojnog roka, koje je izneo u svom prethodnom ministarskom mandatu, kada je vodio resor odbrane.

 

„I uzgred, nasmejao sam se, pretpostavljam da je ministar Đorđević dao onu cifru od 700 miliona… Je l’ Đorđević to nekada dao? Kakav genije! To ne bi bilo, ukoliko je tri meseca, ne bi bilo više od 90 miliona, ukoliko je šest meseci – ne bi bilo više od 130 miliona“, rekao je Vučić.

Đorđeviću međutim nije zasmetala ta prozivka. „Na predsednika da se naljutim? Da li ja imam pravo da se naljutim na predsednika? Ja sam to možda shvatio i kao kompliment, s obzirom na to da sam član Mense“, kazao je tada Đorđević.

No, Đorđeviću se, prema saznanjima N1, ipak „klima“ direktorska fotelja u Pošti, ali zbog toga što će dobiti mesto ambasadora u Sloveniji.

Obustava rada u Pošti traje danima, počela udaljavanja s posla

Podsetimo, štrajk zaposlenih u Pošti zbog malih plata traje već danima, a počele su i prva udaljavanja sa posla u periodu od tri meseca za sve one koji su učestvovali u obustavi rada.

Pošta je juče saopštila da poštanski centri u Beogradu i Novom Sadu funkcionišu i da će rad nastaviti i tokom vikenda, u tri smene, kao i da se normalizacija poštanskog saobraćaja u čitavoj Srbiji može očekivati početkom naredne nedelje.

To javno preduzeće zahvalilo je svim sindikatima na konstruktivnosti pri dijalogu sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, sa kojom je i potpisan sporazum o prestanku obustave rada.

Deo poštara, međutim, ne odustaje od prvobitnih zahteva i nastavlja sa obustavom rada, i poručuje da Ni D Express, niti bilo koja druga privatna kompanija nemaju veze sa njihovim štrajkom.

Naime, preksinoć je upala Služba za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije. Reporterka N1 sa lica mesta javila je da je policija u zgradi bila oko pet sati i da nije imala sudski nalog.

Advokat Zdenko Tomanović rekao je noćas za N1 da postupak ulaska Uprave kriminalističke policije i Poreske policije u prostorije kompanije D Express nije u skladu sa zakonom, jer su došli van radnog vremena, proveli skoro sedam sati u kompaniji, i nisu ostavili nijedan jedini dokument.

U pojedinim medijima pojavile su se optužbe kako su navodno D Express i ostale privatne kompanije „odgovorne za štrajk poštara i kako stoje iza tog štrajka“, a prethodno je čak i predsednik Vučić izjavio da se poštari koji štrajkuju „bore za interese neke druge kompanije“.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu NIN-u da će poreska inspekcija proveriti rad kol-centra Srpske napredne stranke. CINS...

Još priča na sličnu temu