21 C
Belgrade
nedelja, 3 jula, 2022

VUČIĆ GLUMI MANGUPA A SVI ZNAMO KAKAV JE: Sit sam moljakanja! Ko hoće – hoće, ne pada mi na pamet da moljakam!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Sit sam moljakanja i da moramo da govorimo nekima drugima da treba da se pridruže. Mi imamo Otvoreni Balkan između Severne Makedonije, Albanije i Srbije, ko hoće – hoće, ko neće, da molim ne pada mi na pamet“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u Dnevniku RTS na temu sutrašnjeg samita Otvorenog Balkana u Ohridu kome će i Vučić prisustvovati.

Vučić je u Dnevniku gostovao kako bi govorio o porukama ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka sa kojim se Vučić sastao danas povodom otkazivanja posete Sergeja Lavrova Srbiji.

- Advertisement -

I sam Lavrov danas je, na konferenciji za medije povodom otkazivanja posete Beogradu, poslao neobične poruke u vezi sa podrškom Rusije ideji Otvorenog Balkana, dok je istakao da Brisel pokušava da napravi „zatvoreni Balkan“.

Vučić se tokom svog sumiranja utisaka o otkazivanju posete Lavrova kratko osvrnuo i na ovu njegovu poruku, ali je naglasio da je Otvoreni Balkan projekat koji od početka ima snažnu podršku Sjedinjenih država.

– Zadovoljan sam što sam čuo reči gospodina Lavrova po tom pitanju ali sam zadovoljan što će se Eskobar obratiti nama sutra i što SAD od početka podržavaju Otvoreni Balkan, za razliku od Evrope“, rekao je Vučić i rekao da jednog dana, „kada bude mogao slobodno da priča“, odnosno kada bude bio u penziji, imaće što-šta da kaže na tu temu.

- Advertisement -

Vučić je upitan i da li Otvoreni Balkan postaje primaljiviji i drugim državama, posebno imajući na umu da će na Samitu prvi put gostovati i premijer Crne Gore Dritan Abazović i Zoran Tegeltija, predsedavajući Saveta ministara BiH.

On je naglasio da su Tegeltija i Abazović samo posmatrači, i da „ne zna da li to postaje primaljivije“ drugima.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti