2.6 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

VUČIĆ: Demonstranti ispred Skupštine su teroristi, biće pohapšeni!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vučić o protestima

Građani ne bi trebalo da se previše sekiraju zbog protesta, ne zato što nam nasilnici nisu naneli veliku štetu, već zato što je konačan ishod jasan i nedvosmislen, poručio je večeras iz Pariza predsednik Aleksandar Vučić.

„Ishod je jasan i nedvosmislen, nasilnici će biti poraženi, dobar deo pohapšen i moraće da odgovaraju za sve što su počinili, u to nema sumnje“, rekao je Vučić.

vučić,
- Advertisement -

Vučić je, u izjavi za TV Pink, kazao da je srpska delegacija u Parizu večeras imala važnu večeru i da se sutra vraća u Beograd, da ljudi znaju da će biti u Srbiji i da se „ne sekiraju previše“.

Predsednik je istakao da su prekjuče, juče, i danas sve maske pale.

Ukazao je da se policija večeras potpuno sklonila, I nije mogao niko nigde ni da ih primeti.

- Advertisement -

„Onda su počeli da se tuku između sebe desnicari i levicari, fašisti i antifašsti. Kada je došlo do međusobne tuče I obračuna, izboli su se. Onaj koji je ubo drugog se uplašio I zatražio pomoć policije, a potom je I drugi, izbodeni, došao do policije, koja mu je pomogla. To su svi oni koji su danima tukli policajce, gađala svime I svačim. Policija je uhapsila I jednog I drugog, omogućila medicinsku pomoć“, objasnio je on.

Vučić je kazao da su se međusobno potukli jedan ekstremni desničar I ekstremni levičar.

Na konstataciju da se nož ne nosi ako se ne želi nasilje, Vučić je kazao „pa nisu noževe nosili da bi lepili sličice sa fudbalskog Svetskog prvenstva“.

„Dolaze svako veče da bi nekog napali I tukli nožem“, ukazao je on.

Vučić je rekao da je policija delovala večeras tek kada su nasilnici došli do vrata Skupštine, kako bi zaštitili državnu instituciju.

„Policija se sklonila sasvim, ali oni gađaju bakljama, ruše ogradu… Kada su došli do vrata, tek tada je policija reagovala.

Komentarišući hapšenje sina Petra Škundrića, Vučić je rekao da ne mislim da to može da ima veze s Ivicom Dačićem.

„To je tajkunsko dete, ima para koliko hoće“, rekao je Vučić.

Komentarišući demonstracije Vučić je istakao da je u pitanju „čist terorizam“. „Ponosan sam na Srbiju koja trpi“.

On je zahvalio i policajcima koji trpe teror, baklje, koji moraju da trpe po sat vremena napad na policiju. Vučić se zahvalio i ministru policije Nebojši Stefanoviću koji ovih dana prolazi kroz najteži period u životu.

Država će pobediti, pobedićemo nasilnike i tajkunsku politiku, istakao je predsednik Vučić. „Ta pristojna Srbije će pobediti“.

Upitan šta je crvena linija, Vučić je rekao da je crvena linija ugrožavanje institucija i životi ljudi.

Vučić je izjavio je da je 95 odsto građana Srbije protiv onog što se dešava ispred Skupštine Srbije, kao i da niko normalan to ne podržava.

„Niko normalan nije za to“, naglasio je Vučić .

Kaže da pojedini bivši poslanici insistiraju na nasilju, jer za pet meseci neće više imati platu koju otimaju od naroda.

- Advertisement -
SourceKurir
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti