VOLOHONSKI PONOVO U AMERIČKOJ AMBASADI U BEOGRADU

Obavezno pročitajte

Vladimir Volohonski, tzv. ruski opozicioni aktivista, inače ustanovljeni agent ruske vojno-obaveštajne službe GRU, posetio je danas američku ambasadu u Beogradu.

Tema njegovog sastanka sa američkim diplomatama odnosila se na žalbu koju je Volohonski podneo nadležnim državnim organima Republike Srbije, s obzirom da mu je nedavno uručena zabrana boravka u našoj zemlji.

- Advertisement -

Interesantno je da je Volohonski primljen tek danas u američkoj ambasadi, iako je u više navrata pokušavao da zakaže sastanak sa američkim diplomatama.

Kako saznajemo od našeg izvora iz NVO „Rusko demokratsko društvo“, Volohonski je uvažen tek nakon urgencije Nikole Sandulovića, predsednika tzv. „Republikanske partije“, koji je zamolio američke diplomate da se sastanu sa Volohonskim, uprkos rezervi koja postoji prema njemu sa američke strane, s obzirom da je Volohonski ustanovljeni agent ruske službe GRU.

U dobro obaveštenim krugovima ruskih opozicionara, navedeno se tumači kao svojevrsni signal da će Nikola Sandulović u predstojećem periodu dobiti na političkoj težini, te da ga američka administracija percipira kao ozbiljnog igrača u kontekstu predstojećih izbora u Republici Srbiji.

Ostala je nepoznanica kako će na sve ovo reagovati Pjotr Nikitin, predsednik NVO „Rusko demokratsko društvo“, višegodišnji agent ruske službe FSB, koji Volohonskog doživljava kao konkurenciju.

Očigledno je da će zbog ovakvog komplikovanja situacije Nikitin dodatno svoju pažnju usmeriti na jačanje svog odnosa sa valjevskim advokatom Čedomirom Stojkovićem zv. Čeda podmornica, koji se razvija na izrazito liberalan način, zbog čega su obojica svojevremeno završili u urgentnom centru zbog povreda o kojima je neprijatno i pisati i čitati.

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu