18.7 C
Belgrade
ponedeljak, 27 juna, 2022

VOLODIMIR ZELENSKI: Zastoj nije opcija, moramo da uspostavimo punu kontrolu nad zemljom

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski insistirao je na digitalnoj konferenciji Fajnenšel tajmsa da „zastoj nije opcija“ za Ukrajinu, govoreći ponovo o mogućnosti njegove zemlje da uđe u NATO.

Zelenski je kazao da je Ukrajina već izgubila „previše ljudi da bi prosto predala svoju teritoriju“, dodajući da Kijev mora da uspostavi „punu kontrolu nad celom svojom teritorijom“, prenosi BBC.

- Advertisement -

Rekao je takođe da bi NATO trebalo da pozove Ukrajinu da mu se pridruži ako to želi, dodajući da „nema potrebe gubiti vreme raspravom o njenom pristupanju“.

Rusija se dugo protivi ideji Ukrajine da uđe u NATO. Moskva veruje da severnoatlantska alijansa zadire u njeno područe političkog uticaja, prihvatajući nove članice iz istočne Evrope, i smatra da bi prijem Ukrajine doveo NATO u njeno dvorište.

Zelenski je ranije rekao da je prihvatio da njegova zemlja ne može da se pridruži alijansi, navodeći da je „jasno da Ukrajina nije članica NATO“.

- Advertisement -

„Razumemo to“, poručio je Zelenski.

Takođe je naveo da je „veoma srećan“ što je Boris Džonson i dalje britanski premijer, nakon što se suočio sa glasanjem o poverenju njegovih konzervativaca.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti