VOLODIMIR ZELENSKI: Nosim pištolj i znam da pucam

Obavezno pročitajte

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski priznao je u danas emitovanom intervjuu za ukrajinsku televiziju da nosi pištolj i da zna da ga koristi.

„Znam da pucam. Možete li da zamislite (naslov poput) ‘Predsednika Ukrajine su zarobili Rusi?’ To je sramota. Verujem da bi to bila sramota”, rekao je Zelenski za ukrajinsku televiziju 1+1.

- Advertisement -

On je dodao da bi se borio do smrti zajedno sa svojim najužim saradnicima da su Rusi upali u njegovo sedište u Kijevu na početku rata, prenosi Rojters.

Ukrajinski zvaničnici su u prvim danima napada na tu zemlju tvrdili da su jedinice ruskih obaveštajnih službi pokušale da uđu u Kijev, ali da su poražene i da nisu stigle do Bankove ulice u centru grada, gde se nalazi kancelarija predsednika.

Druge ruske jedinice pokrenule su napad na predgrađe Kijeva, ali nisu napredovale. Ukrajinski zvaničnici tvrdili su i da je bilo još nekoliko neuspešnih pokušaja sabotaže u gradu, prenosi Rojters.

„Mislim da, da su ušli unutra, u administraciju, ne bismo bili tamo”, rekao je Zelenski, ne precizirajući da koje ruske jedinice misli.

On je dodao da niko ne bi bio zarobljen jer je Ukrajina veoma ozbiljno pripremila odbranu Bankove ulice.

Bili bi smo tamo do poslednjeg (čoveka)”, poručio je on.

Na pitanje da li je nosio pištolj i vežbao da ga koristi, Zelenski je odgovorio potvrdno.

On je odbacio pretpostavku da je mogao da upotrebi pištolj kako bi se ubio da ne bi bio zarobljen.

„Ne, ne, ne. On (pištolj) nije (da pucam) ​​u sebe. on je da uzvratim”, poručio je Zelenski.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu