VLASTI ROK DO PETKA: Ovo je spisak zahteva

Obavezno pročitajte

Nastavnica srpskog jezika Marina Vidojević pročitala je ovog ponedeljka pred više desetina hiljada okupljenih građana ispred Narodne skupštine spisak zahteva koje vlasti do petka moraju da ispune.

Ogroman broj građana okupio se ispred Skupštine Srbije, povodom dve velike tragedije koje su se desile prošle sedmice.

- Advertisement -

Nastavnica Marina Vidojević pročitala je tom prilikom zahteve građana. Vlast ima rok do petka za njihovo ispunjenje.

– Momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje emitovanja rijaliti programa koji promovišu nasilje, agresiju nemoralna ponašanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje i agresiju, objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks. Smena rukovodstva RTS zbog emitovanja programa koji afirmišu nasilje, agresiju i kriminal. Oduzimanje nacionalne frekvencije televizija Pink i Hepi. Smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra BIA i održavanje sednice Skupštine, na kojoj će se razmotriti poverenje Vladi Srbije. Rok je do petka – navela je ona uz gromoglasan aplauz okupljenih.

Podsetimo, više desetina hiljada građana, a prema rečima organizatora čak 50.000 okupljenih održalo je ovog ponedeljka šetnju od zgrade Narodne skupštine do Vlade Srbije. U mirnoj šetnji pod nazivom „Srbija protiv nasilja“ poslali su poruku u svetlu dešavanja iz prošle nedelje kada su se desila dva masovna ubistva – u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i u okolini Mladenovca.

SourceMediji

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen srpski ratni veteran na Jarinju, po ulasku na KiM mu se gubi svaki trag!

Sinoć nešto posle jedanaest časova na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici šiptarske policije uhapsili su srpskog borca, koji je vozilom...

Još priča na sličnu temu