„Vlast odbila da usvoji Rezoluciju o genocidu u NDH!“

Obavezno pročitajte

Lider Dveri Boško Obradović podsetio je javnost da je vlast odbila da usvoji Rezoluciju o genocidu Nezavisne države Hrvatske nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svetskog rata.

Obradović je, dok je bio poslanik u Skupštini Srbije, rekao da su poslanici Dveri spremni da povuku Rezoluciju ukoliko vlast ne želi da je usvoji zato što dolazi od strane tih poslanika, da vladajuće stranke predlože takvu rezoluciju, te da će je Dveri svakako podržati.

– Kako je Vučićeva vlast odbila skupštinsku rezoluciju Dveri o genocidu u NDH. Kada je film „Dara iz Jasenovca“ dobio i finansijsku i svaku drugu podršku od strane aktuelne vlasti, upravo njima postavljamo pitanje: zašto su odbili da donesu „Rezoluciju o genocidu Nezavisne države Hrvatske nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svetskog rata“, a koju je još 14. novembra 2016. godine u Narodnoj skupštini Republike Srbije podnela poslanička grupa Dveri – upitao je Boško Obradović.

- Advertisement -

Obradović je prilikom obraćanja u Skupštini Srbije pročitao predlog rezolucije i na kraju upitao da li u predlogu postoji nešto sporno. Tadašnja predsednica Skupštine Maja Gojković je zatim stavila na usvajanje predlog da  pomenuta Rezolucija bude stavljena na dnevni red, a poslanici Narodne Skupštine odbili su predlog.

Od prisutnih 165 poslanika, samo 15 je glasalo za, a ostalih 150 se nije izjasnilo po ovom pitanju.

Ostavite komentar

Najnovije objave

IVICA DAČIĆ ČESTITAO MANDIĆU: „Srbi će u drugom krugu biti odlučujući faktor“

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić čestitao je Andriji Mandiću zbog rezultata u prvom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori,...

Još priča na sličnu temu