VLADIMIR PUTIN: Ne ratujemo protiv narode Ukrajine, nego protiv onih koji ih koriste kao topovsko meso

Obavezno pročitajte

Ujedinjenje Rusije i Donbasa trebalo da se desi ranije, smatra predsednik Rusije.

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da nije potrebno dodatno regrutovanje vojnika u sklopu delimične mobilizacije, prenosi RIA Novosti.

Tokom sastanka predsednika Rusije i majki vojnika koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, a na konstataciju jedne žene iz Krasnodara da ima četiri sina, te da dva sina i njen suprug učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji kao dobrovoljci, Putin je pojasnio situaciju.

„Nema potrebe, nema potrebe, dosta nam je”, odgovorio je Putin i dodao da bi trebalo da joj se vrati i jedan od njegovih sinova, preneo je Tanjug

„Oni su se već borili na frontu”, rekao je Putin.

Četiri oblasti u Ukrajini održale su u septembru referendum na kojem su odlučile da se priključe Rusiji bez dozvole ukrajinskih vlasti, na čijoj teritoriji se nalaze.

„Što se 2014. tiče, naravno, gledajući unazad, znamo sve sada. Međutim, pošli od pretpostavke da bi moglo biti moguće da se dogovore, da će Lugansk i Donjeck moći ponovo, nekako, da se ujedine sa Ukrajinom u okviru Minskog sporazuma. Iskreno smo radili na ovome, ali nismo videli osećanja ljudi, nije bilo moguće shvatiti šta se dešava tamo”, rekao je Putin, prenosi Tass.

„Sada je postalo veoma jasno da je ovo ujedinjenje trebalo da se desi ranije. Možda ne bi bilo toliko civilnih žrtava i ne bi ubijeno toliko dece u bombardovanjima. Na kraju, desilo se ujedinjenje i to je dobro”, rekao je Putin.

Putin je istakao i da se Rusija ne bori protiv ukrajinskog naroda, već protiv onih koji ih koriste kao „topovsko meso”.

„Ne borimo se protiv Ukrajinaca, već protiv onih sa kojima imamo posla, protiv kojih koji ih snabdevaju svačim i plaćaju ih, koriste ih kao topovsko meso. To nije preterivanje. Ne cene nimalo ljudski život”, rekao je Putin.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu